Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

“Zonnepanelen? Zeker doen!”

Publicatiedatum: 24-08-2020

Bewoner blij met lagere energierekening

In 2018 en 2019 vond er grootonderhoud plaats aan de gebouwen aan de Oude Haven. Ook kwamen er zonnepanelen op de daken. Omdat huurders hiervoor een huurverhoging moeten betalen, overlegde Patrimonium met een groep bewonersadviseurs. Eén van hen was John van Hoek. Hij is erg blij met de zonnepanelen.

“Medio 2019 kwamen de zonnepanelen bij ons”, vertelt John. “Patrimonium vroeg daarvoor een huurverhoging en discussieerde daarover met de bewonersadviseurs. Uiteindelijk kwamen de kosten van € 1 per paneel in de servicekosten. Een grote meerderheid van de bewoners ging daarmee akkoord.”

Bij het grootonderhoud kregen de woningen ook nieuwe isolatie. “Daardoor hoef ik in de winter minder te stoken om een aangename temperatuur in de woning te krijgen. Soms vraag ik me wel af of de isolatie in de zomer een nadeel is. In combinatie met de hogere temperaturen van de laatste jaren, is het lastig de woning koel te krijgen.”
John merkt inmiddels dat zijn energierekening veel lager uitvalt. “Ik schat dat het ongeveer 15 tot 20 euro per maand scheelt, een behoorlijk bedrag. En zonne-energie is duurzamer. Dat vind ik ook belangrijk. Als je het aanbod krijgt om zonnepanelen te laten plaatsen, zou ik zeker aanraden dat te doen.”

De werkzaamheden aan de galerijen rondt de aannemer eind dit jaar af.

 

Deel deze pagina