Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Woonwijzerbox of Energiebox voor onze huurders

Publicatiedatum: 21-04-2021

 

Vanaf vandaag kunnen huurders in Barendrecht een box met energiezuinige producten samenstellen. De gemeente heeft hiervoor, samen met woningcorporaties, een subsidie van het Rijk ontvangen: de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Wethouder Tanja de Jonge (duurzaamheid) en Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) overhandigden vandaag samen een eerste Energiebox aan een André Krijgsman, huurder van Patrimonium en voorzitter van de Bewonersraad.

WoonWijzerbox of Energiebox
Huurders kunnen een WoonWijzerbox of een Energiebox aanvragen.
De WoonWijzerBoxen hebben een waarde van 95 euro, maar zijn met een fikse korting voor huurders voor maar 5 euro te bestellen en zelf samen te stellen. Huurders van Patrimonium ontvangen ook de 5 euro eigen bijdrage terug.

De Energiebox is een standaard box in twee varianten en heeft een waarde van 45 euro. Huurders krijgen deze Energiebox van de gemeente cadeau, inclusief een adviesgesprek met een energiecoach.
U kunt kiezen uit:

  • Comfortverhogende Energiebox met daarin onder andere radiatorfolie, buisisolatie en een tijdschakelklok.
  • Waterbesparende Energiebox met daarin onder andere een waterbesparende douchekop, een douchetimer en een stekkerdoos met schakelaar.

Subsidie van het Rijk
De ontvangen RREW subsidie van het Rijk is bedoeld om huurders te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen in huis.  De gemeente heeft de subsidie voor huurders geïnvesteerd in deze energiebesparende boxen. Wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid): “De kracht zit hem in het kunnen aanbieden van de dagelijkse dingen die het leven duurzamer kunnen maken. Denk aan bijvoorbeeld het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van ledlampen. Daarnaast gebruiken we de regeling om huurders te adviseren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. De belangrijkste voorwaarde voor de subsidie is dat de activiteiten bijdragen aan minder uitstoot van CO2.“

Aanvragen
Huurders krijgen informatie over hoe zij de WoonWijzerBox of de EnergieBox kunnen aanvragen per brief thuis gestuurd.
Bewaar na het bestellen van de WoonWijzerBox uw factuur. Deze kunt u mailen naar financienpatrimoniumbarendrechtnl met uw naam, adres en IBAN. Patrimonium stort dan de 5 euro op uw rekening. Besteedt u meer dan 95 euro in de webshop? Dan zijn deze kosten voor uw eigen rekening.

 

 

Deel deze pagina