Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Wethouder Proos slaat paal voor nieuwbouwcomplex De Nieuwe Botter

Publicatiedatum: 08-10-2020

Woensdag 7 oktober heeft wethouder Arnoud Proos officieel de symbolische eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject De Nieuwe Botter.

In het lichtglooiende parklandschap aan de Botter realiseren Erik van Erk Projectontwikkeling, Aannemersbedrijf P. van Leeuwen en RoosRos Architecten 70 levensloopvriendelijke, energiezuinige appartementen.

Energiezuinige koop, midden- en sociale huurappartementen
Het stijlvolle nieuwbouwcomplex bestaat uit drie woonblokken met een parkeerkelder. De 18 koopappartementen zijn inmiddels bijna allemaal verkocht. Coever Vastgoed heeft 18 vrije sector huurappartementen afgenomen. De 34 levensloopvriendelijke sociale huurwoningen (drie- en vierkamerappartementen) in het geknikte woonblok zijn in het bezit van Patrimonium Barendrecht. Deze appartementen worden volgend jaar verhuurd via Woonnet Rijnmond.

Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. De gebouwen zelf worden voorzien van duurzame installaties voor het verwarmen en koelen van de woningen en zonnepanelen voor collectieve energieopwekking. Alle woningen worden gasloos opgeleverd.

De gemeente Barendrecht zorgt voor de inrichting van het openbare gebied, dat zal aansluiten op de parkachtige sfeer van het park Buitenoord. Verwacht wordt dat de bouwwerkzaamheden eind 2021, begin 2022 gereed zal zijn.

Patrimonium vindt het belangrijk dat ouder wordende Barendrechters in Barendrecht kunnen blijven wonen. Daar helpen wij aan mee door de realisatie van deze 34 levensloopvriendelijke, energiezuinige en betaalbare appartementen. Zo spelen wij samen met onze partners in op de toekomstige woonbehoefte.

 

Deel deze pagina