Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Welkom diner met buren draagt bij aan onderlinge verbinding en ontmoeting

Publicatiedatum: 22-05-2017

Vrijdagavond 19 mei vond opnieuw een geslaagd Welkom diner plaats tussen buurtgenoten en nieuwe buren. Vergunninghouders nodigden hun buren uit voor een zelf bereid diner bij hen thuis om op een  gezellige manier met elkaar en elkaars cultuur kennis te maken. De vergunninghouders kregen bij de organisatie van deze avond ondersteuning van Corry van den Berg (Patrimonium), Marsha Rietbergen (KijkopWelzijn) en Vluchtelingenwerk ondersteunden bij de organisatie van deze avond.

De uit Soedan afkomstige bewoner opende met een brede glimlach de deur van zijn woning aan de van Riedevliet. “Merhaba” waren zijn eerste woorden, oftewel welkom! De woonkamer was gevuld met Nederlandse buren die graag op zijn uitnodiging voor een kennismakingsdiner waren ingegaan. De Eritrese buurvrouw, die ook sinds kort in Barendrecht woont, bracht heerlijke Injera (een Eritrese lekkernij) mee en ook de uit Somalië afkomstige buurman kwam spontaan nog even langs.

Soedan kent een sterke gemeenschapszin waarbij men ervan houdt om gezamenlijk te eten en elkaar te ontmoeten. Veel Soedanese vrienden kwamen langs en de sfeer was gemoedelijk, open en ontspannen.
Al snel ontstond contact met elkaar en kwamen er diverse onderwerpen aan bod. Natuurlijk bleef Feyenoord niet onbesproken en ook leerden we over Darfur en 503 verschillende talen die het land kent. Op YouTube werden filmpjes bekeken om te zien hoe prachtig het land Eritrea is. Ook leerden de Nederlandse buren een aantal Soedanese woorden. Even later werd het eten op tafel gezet waarbij er ruime keuze was uit heerlijke gerechten met kip, schapenvlees, olijven, Marokkaans brood, salade en op Soedanese wijze bereide pasta met suiker. De gasten vonden het “Korokai” (heel lekker). Na afloop stapte iedereen tevreden de deur uit en bood de Nederlandse buurman aan om voor zijn nieuwe buurman een keer vis te bereiden. De gastheer zelf was erg blij met de opgedane contacten en dit draagt bij aan zijn welkome gevoel in Barendrecht.

Patrimonium biedt, samen met de gemeente en andere maatschappelijke partners,  huurders de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Zo kunnen bewoners prettig wonen in een omgeving waar buurtgenoten elkaar (her)kennen en respecteren. We ondersteunen initiatieven zoals het Welkom Diner waarbij ontmoetingen in de buurt met buurtbewoners gestimuleerd worden.

Deel deze pagina