Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Wat vinden de huurders belangrijk? De Bewonersraad deed onderzoek

Publicatiedatum: 19-12-2018

De Bewonersraad zet zit in voor de belangen van de huurders van Patrimonium Barendrecht. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de wensen en meningen van de bewoners. Daarom hebben wij onlangs een huurdersraadpleging gehouden. Via een digitale enquête vroegen we bewoners naar hun mening over allerlei bewonerszaken. De uitkomsten zijn onderwerpen in de prestatieafspraken met gemeente en Patrimonium Barendrecht. De volgende zaken hebben de aandacht:

  1. Betaalbaarheid en beschikbaarheid meer woningen, die bovendien betaalbaar zijn voor de doelgroep. Meer inzet op doorstroming: meer seniorenwoningen en ook meer woningen voor de middengroep. Zo komen er meer goedkope en grote eengezinswoningen vrij voor gezinnen. En daardoor ook meer kleine appartementen voor starters. Barendrechters moeten voorrang krijgen op nieuwbouwwoningen.
  2. Leefbaarheid en sociale stabiliteit monitoren van de leefbaarheid, betere spreiding van vergunninghouders en mensen met een laag inkomen. Meer toezicht en handhaving op tuinen en openbaar gebied. Beter onderhoud aan woningen en openbare ruimte. Goede begeleiding van nieuwkomers.
  3. Duurzaamheid isoleren van de woningen. Zonnepanelen installeren om de energielasten te verlagen.

Deel deze pagina