Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Voorkom overlast tijdens de zomer

Publicatiedatum: 26-05-2021

Goede verstandhouding met de buren is belangrijk

 

De zomer komt eraan. Deuren en ramen gaan weer open, de barbecue gaat aan en het zwembadje staat in de tuin. Het is langer licht, dus blijft visite wat langer en de kinderen mogen later naar bed. Lekker genieten in de tuin of op het balkon, maar het kan voor iemand anders juist overlast veroorzaken.

Kinderen kunnen soms gillen, een barbecue kan stank of rookoverlast geven en als je de volgende dag moet werken of een belangrijk examen hebt, is harde muziek of luid praten laat op de avond niet fijn. In Nederland wonen we vaak dicht bij elkaar. Hierdoor horen, zien en ruiken we elkaar snel. Als iedereen daar rekening mee houdt, is er geen probleem.

Wat kunt u doen als overlast ervaart?

De eerste stap is altijd om de overlastgever(s) zelf aan te spreken. Vertel rustig waar u last van hebt en leg uit wat dat met u doet. Probeer het gesprek vriendelijk te houden, maar wees wel duidelijk. Een goede verstandhouding met de buren is belangrijk en heel waardevol. Praten met elkaar werkt echt beter dan klagen over elkaar.

Lukt het niet om er samen uit te komen? Dan kunt u advies vragen bij de advieslijn Woonoverlast Barendrecht, telefoon (088) 377 76 00 of op de site www.awbarendrecht.nl kijken. U kunt ook contact opnemen met een van onze woonconsulenten.

 

Deel deze pagina