Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Vermoedt u woonfraude? Meld dit meteen!

Publicatiedatum: 06-09-2017

We vinden het belangrijk dat we meer betaalbare woningen beschikbaar hebben voor mensen die moeilijk zelf aan een woning komen. Dit kunnen ouderen zijn, starters of gezinnen, maar ook mensen met een smalle beurs. Er komen jaarlijks niet zo heel veel sociale huurwoningen vrij, gemiddeld zo’n één op de twintig woningen. Dus als we woningen verhuren dan hopen we ook dat mensen daar met plezier wonen.

Wat valt onder woonfraude?
Niet iedereen gebruikt de woning waarvoor het bedoeld is. Buurtbewoners wijzen ons er regelmatig op dat zij vermoeden dat de woning in hun straat voor andere doeleinden gebruikt wordt. Dat kan zijn voor het telen of drogen van wiet. Maar het gebeurt ook wel eens dat de oorspronkelijke bewoners er helemaal niet wonen en het huis het grootste gedeelte van de tijd leeg staat, of nog erger, dat het onderverhuurd wordt aan anderen.

Als ik iets vermoed, waar moet ik dan op letten?
Vaak, als een woning illegaal gebruikt wordt, dan zijn de ramen en gordijnen dicht zodat van buiten niet te zien of horen is wat er binnen gebeurt. Is er sprake van wietteelt, dan wordt de woning (extra) warm gestookt, meestal gebeurt dit op zolder. In de winter is dit goed te zien omdat sneeuw niet op een warm dak blijft liggen. In andere gevallen woont de bewoner niet meer als hoofdbewoner in zijn woning. Daarbij kan er sprake zijn van onderhuur;  u ziet ineens andere (meerdere) mensen (of alleen de kinderen) in de woning wonen.
Is een woning voor uw gevoel lang onbewoond, langer dan een gemiddelde vakantie duurt, dan kan het zijn dat de bewoner ergens anders woont maar deze woning nog aan houdt. En dat is niet de bedoeling! Dit alles kan een geval zijn van woonfraude.

Kan ik anoniem melden?
We behandelen alle meldingen vertrouwelijk en, als u dit wilt, anoniem. U kunt  uw vermoeden van woonfraude, of andere illegale praktijken in een huurwoning van Patrimonium,  melden via [email protected] of via telefoonnummer (0180) 61 38 77.

Deel deze pagina