Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Verhuizen, en passend toewijzen, in 2017

Publicatiedatum: 29-12-2016

Bent u op zoek naar een andere huurwoning en hebt u recht op huurtoeslag? Dan mogen wij u alleen woningen tot een bepaalde huurprijs aanbieden, oftewel passend toewijzen. De overheid wil hiermee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen wonen.

Voorwaarden
Voor welke huurwoningen u in aanmerking komt, hangt af van uw huishoudinkomen: het totale inkomen van u en uw medebewoners (het inkomen van uw inwonende kinderen telt niet mee). Het gaat hier om alleen de kale huurprijs (zonder servicekosten).

 • Eenpersoonshuishouden
  Bent u een eenpersoonshuishouden? Dan komt u met een maximaal huishoudinkomen van € 22.200 per jaar in aanmerking voor een huurwoning met een maximale huurprijs van € 592,55.
 • Tweepersoonshuishouden
  Tweepersoonshuishouden komen met een maximaal huishoudinkomen van € 30.150
  in aanmerking voor een huurwoning met een maximale huurprijs van € 592,55. Heb
  u de AOW-gerechtigde leeftijd? Dan mag uw maximale huishoudinkomen € 30.175 per jaar zijn.
 •  Drie- en meerpersoonshuishouden
  Drie- en meerpersoonshuishouden met een maximaal huishoudinkomen van € 30.150 per jaar komen in aanmerking voor een huurwoning met een maximale huurprijs van € 635,05. Hebt u de AOW-gerechtigde leeftijd? Dan mag uw maximale huishoudinkomen € 30.175 per jaar zijn.
 • Jonger dan 23 jaar
  Hier gelden dezelfde grenzen als voor huurders die ouder dan 23 jaar zijn. Een extra voorwaarde om voor huurtoeslag in aanmerking te komen is dat uw subsidiabele huurprijs lager is dan € 414,02.


Controleer uw gegevens!
Bij de toewijzing van een huurwoning, houden wij rekening met uw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte. Het is daarom belangrijk dat uw inschrijfgegevens bij Woonnet Rijnmond correct zijn. U voorkomt hiermee dat u op een woning reageert die Patrimonium u niet zal aanbieden. Voorkom dus teleurstelling achteraf en controleer goed uw gegevens!

Deel deze pagina