Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Veiligheidsmaatregelen balkons Lavendelhofflat

Publicatiedatum: 17-01-2019

Patrimonium Barendrecht heeft in 2018 inventariseerde alle appartementen met een constructie van galerijplaten die uitsteken en niet ondersteund worden. Bij deze appartementencomplexen hebben we in november een steekproef laten uitvoeren naar de constructie van de galerijen en balkons.

Onderzoek balkons appartementencomplex Lavendelhof

Op donderdag 20 december kregen we de resultaten van de steekproef naar de constructie van de balkons aan de Lavendelhof (51 appartementen): de zes balkonvloeren, waar de steekproef is uitgevoerd, zijn afgekeurd. Dit betekent dat ze niet voldoen aan het Bouwbesluit 2012. Om mogelijke veiligheidsrisico's uit te sluiten, adviseerden we alle bewoners om per direct geen gebruik meer te maken van hun balkon. Ook hebben we vanaf zaterdag 22 december de onderdoorgang onder de balkons laten afschermen.

Hoe gaan we verder?
We maken een plan van aanpak voor de korte en lange termijn. Hierin werken we samen met de gemeente en de aannemer. Op dinsdag 22 januari en woensdag 23 januari hebben medewerkers van Solid Services alle balkons aan de Lavendelhof opgenomen. Ze scannen de balkonvloer aan de onder- en bovenkant. Zo hebben we een totaalbeeld het gebouw en kunnen we bepalen welke oplossing mogelijk is.

Zodra de scans klaar zijn worden de resultaten verwerkt, berekeningen uitgevoerd en mogelijke oplossingen bekeken. We verwachten dat dit maximaal zes weken duurt. Voor de bewoners hebben we deze week twee inloopbijeenkomsten georganiseerd aan de Lavendelhof waarin we het onderzoek, het plan van aanpak en de voortgang nader toelichtten.


Deel deze pagina