Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Tuinruim-dag groot succes!

Publicatiedatum: 06-03-2023

Op zaterdag 4 maart organiseerden we de Tuinruim-dag in de Zeeheldenbuurt. Op deze dag konden inwoners van Barendrecht het groen uit de tuinen van De Ruyterstraat, Trompstraat en een deel van de Piet Heinstraat halen. Veel enthousiaste mensen kwamen langs, er zijn mooie gesprekken gevoerd en veel groen heeft een nieuw thuis gevonden.

De woningen van Patrimonium in deze straten worden gesloopt. Hierna wordt de wijk opnieuw opgebouwd. We vonden het mooi om de planten een tweede leven te geven, omdat het zonde is als het groen verloren gaat. Hele kofferbakken, bakfietsen, fietstassen, kruiwagens en boodschappentassen zijn gevuld met planten, struiken, bloembolletjes en zelfs hout voor de openhaard.

We hebben veel hulp gehad deze dag. Groenexperts van de natuurtuin Ziedewij en Borboleta Mariposa waren aanwezig voor extra informatie over de verschillende planten. De verkeersregelaars zorgden voor een goede doorstroming van het verkeer, Buurtpreventie Barendrecht hield een oogje in het zeil en Stichting Present Barendrecht en medewerkers van Patrimonium Barendrecht hielpen waar dat nodig was.
Dank aan alle vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt.

De maandag na de Tuinruim-dag heeft de gemeente de straten weer schoongeveegd. In diezelfde week heeft een hovenier het overige groen uit de tuinen verwijderd. De voorbereidingen voor de sloopwerkzaamheden starten vanaf april.

 

 

Deel deze pagina