Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Start sloop woningen Mr. Lohmanstraat 2-32

Publicatiedatum: 18-01-2019

Begin januari is vergunning voor de sloop van de woningen aan de Meester Lohmanstraat 2-32 verleend. Dat betekent dat we deze maand starten met de sloop van de 16 woningen. Een belangrijk onderdeel van de vergunning is de ontheffing op de aanwezige planten en dieren: de flora en fauna-ontheffing. Aan de Mr. Lohmanstraat gaat het vooral om de gierzwaluwen die nesten onder de daken. Afgelopen anderhalf jaar zijn verschillende maatregelen genomen, zodat de dieren ook in de toekomst terug naar huis kunnen.
Voor de sloop van de woningen start, voert de sloopaannemer (Oranje B.V.) voorbereidende werkzaamheden uit, waaronder:

 • Saneren asbest buiten
  In januari lopen de asbestsaneerders in witte pakken door de straat. Het werkgebied wordt afgezet met asbestlint, ongeveer 5 meter rondom het te saneren gebied. De saneerder werkt volgens strenge eisen. Tijdens het verwijderen van asbest is altijd een derde partij aanwezig die in de gaten houdt of het werk volgens de regels gebeurt. Zodra het asbest verwijderd is voert de externe partij metingen uit voordat het gebied wordt vrijgegeven.
 • Verwijderen groen
  Om de sloop soepel en veilig te laten verlopen, verwijdert Oranje B.V.het groen uit de tuinen en voert dit af.
 • Verwijderen niet-stenen materialen
  Daarna verwijderen zij alle niet-stenen materiaal aan de binnenkant, zoals kozijnen, ramen en hout. Deze  materialen worden zoveel mogelijk gescheiden zodat het gerecycled kan worden.
 • De sloop zelf
  De woningen worden afgebroken met een sloopkraan met grijper. Om het stof tot een minimum te beperken gebruiken de slopers water, dat zij vernevelen, tijdens de werkzaamheden. Dit zorgt dat het vrijkomende stof neerslaat. De slooproute loopt via de Lindehoevelaan – Buitenlandsebaan met kleine vrachtwagens.

Overlast
De overlast die u van deze werkzaamheden kunt ondervinden hebben vooral met logistiek te maken. Vrachtwagens rijden de parkeerplaats op en af. Ook zijn tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar om de vrachtwagens vrij baan te geven. Tijdens het verplaatsen van de sloopkraan kunt u trillingen ervaren.

 

Deel deze pagina