Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Samenwerking tussen Patrimonium en Pameijer bekrachtigd

Publicatiedatum: 16-05-2018

Maandag 14 mei ondertekenden Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) en Arend Vreugdenhil (lid raad van bestuur van Pameijer) een samenwerkingsovereenkomst voor in ieder geval de komende vijf jaar. Patrimonium biedt jaarlijks maximaal drie woningen aan, aan cliënten van Pameijer die klaar zijn om de stap van intramuraal naar begeleid of zelfstandig wonen te maken.
In 2017 heeft Pameijer Patrimonium benaderd met de vraag om jaarlijks een paar woningen beschikbaar te stellen voor cliënten van locatie Borgstede. In Borgstede, waar Pameijer een vleugel heeft in het verzorgingstehuis, krijgen ongeveer 25 mensen met een beperking intensieve woonbegeleiding. Jaarlijks stromen meerdere van deze cliënten uit naar de volgende stap: begeleid of zelfstandig wonen. Door de samenwerking tussen Patrimonium en Pameijer ontstaat voor deze cliënten de mogelijkheid om weer zelfstandig en volwaardig mee te doen in de samenleving, waarbij Pameijer, indien nodig, de cliënten blijft ondersteunen met persoonlijke zorg op maat.
 
Patrimonium biedt mensen, die moeilijk zelf in hun woonruimte kunnen voorzien, een thuis in Barendrecht. Als  sociale verhuurder zetten we ons ook in voor kwetsbare mensen, waaronder bijzondere doelgroepen. We vinden het belangrijk onze bijdrage te leveren en te participeren in een maatschappelijk netwerk waar wonen, zorg, werk en welzijn aan elkaar verbonden wordt.

Deel deze pagina