Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Samenwerking met gemeente en Havensteder om huisuitzettingen te voorkomen

Publicatiedatum: 04-09-2020

 

De gemeente Barendrecht en de Woningcorporaties Patrimonium en Havensteder hebben de handen ineen geslagen om huisuitzettingen vanwege problematische schulden te voorkomen. Wethouder Nico Bults, Peter Manders van woningcorporatie Patrimonium en de heer Van Lieshout van Woningcorporatie Havensteder ondertekenden donderdagmiddag 3 september hiervoor een convenant.

Wethouder van sociale zaken, Nico Bults licht toe: "De samenwerkingsafspraken tussen gemeente en beide woningcorporaties hebben als doel om in een vroeg stadium de situatie van de inwoner in beeld te krijgen en er voor te zorgen dat inwoners met financiƫle problemen hulp krijgen van de gemeente via de gemeentelijke schuldhulpverlening. Hiermee wordt voorkomen dat de schulden oplopen en inwoners uit huis worden gezet wordt ten gevolge van een problematische schuldensituatie."

Patrimonium Barendrecht staat midden in de Barendrechtse samenleving en maakt zich als sociale woningbeheerder sterk voor kwetsbare huurders. Dit doen wij samen met onze partners en belanghebbenden. We participeren in een maatschappelijk netwerk waar wonen, zorg  en welzijn aan elkaar verbonden zijn.

 

Deel deze pagina