Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ruim halve eeuw huren bij Patrimonium

Publicatiedatum: 29-08-2019

Terugblik op tijd als actieve huurder

Jopie van der Jagt huurde 50,5 jaar een woning bij Patrimonium Barendrecht. Inmiddels is ze verhuisd naar een woning van een andere verhuurder. Ze blikt terug op ruim een halve eeuw als actieve huurder bij Patrimonium.

In januari 1969 kwam Jopie in een woning van Patrimonium. “Dat was een eengezinswoning aan de Giessen. Daar woonden we heerlijk. Als mijn man nog had geleefd, woonden we er nu nog. Daarna woonde Jopie ongeveer vier jaar aan de Oude Haven, maar daar had ze het niet naar de zin. “De bewoners vond ik prima, maar ik kon niet wennen in een flat.” Dus verhuisde ze in 2019 naar een benedenwoning aan de Windsingel. “Ik heb er geen seconde spijt van, maar vind het wel jammer dat ik niet meer van Patrimonium huur.” 

Schakel

Jopie was altijd een actieve huurder. “Toen Patrimonium de woningen aan de Giessen renoveerde, was ik de schakel tussen de bewoners en de aannemer. Huurders leverden briefjes met klachten in bij ons en ik ging om 7 uur ’s morgens naar de uitvoerder. Bewoners kwamen bij ons omdat mijn man uitvoerder was geweest, maar hij zei: ‘Ik ben gestopt met werken, dus ik ga hier niets mee doen.’ Dus deed ik het. Later kwam tijdens een vergadering de vraag of iemand wijkvertegenwoordiger wilde worden. Ik heb meteen ja gezegd.”

Stichting

Toen Patrimonium overging van vereniging naar stichting ging Jopie naar alle vergaderingen. “Eerlijk gezegd had ik liever gezien dat Patrimonium een vereniging bleef. In mijn ogen was de organisatie toen toegankelijker dan nu. De stichting is wat formeler vind ik, maar ik klaag niet. Ik ben altijd goed geholpen; mijn klachten zijn altijd opgelost. Ik vind directeur Peter Manders echt een fijne directeur. Ook over de voorzitter van de bewonersraad Jan Zijlmans ben ik erg tevreden. Hij staat altijd klaar voor de bewoners.” 

Waardering

Jopie was wijkvertegenwoordiger in de Giessen en later in de Oude Haven. Haar actieve rol vindt ze vanzelfsprekend. “Het zit in mijn aard denk ik. Ik vind het bevredigend als ik mensen kan helpen. Het werk als wijkvertegenwoordiger en de contacten met Patrimonium mis ik nu wel.” Toen Jopie verhuisde en geen wijkvertegenwoordiger meer was, ontving ze van de BewonersRaad en Patrimonium een flinke bos bloemen. “Dat vond ik een mooie blijk van waardering.”
 

 

Deel deze pagina