Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Realisatieovereenkomst voor aanpak 114 woningen Rivierenbuurt ondertekend

Publicatiedatum: 19-04-2022

Grootonderhoud en duurzaamheidsmaatregelen aan huurwoningen Rivierenbuurt

In de modelwoning aan de Waalstraat in Barendrecht ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij TBI-onderneming ERA Contour, de realisatieovereenkomst voor de aanpak van de eerste 114 woningen in de Rivierenbuurt. De komende drie jaar werken beide partijen samen om woningen van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen. De woningen in de Rivierenbuurt zijn de eerste uit de samenwerking.

Patrimonium heeft het afgelopen jaar samen met ERA Contour het groot onderhoud- en verduurzamingsproject voor 114 woningen in de Rivierenbuurt uitgewerkt en voorbereid. Hierbij zijn ook bewoners betrokken vanuit een klankbordgroep. Deze voorbereiding vormt de basis voor groot onderhoud- en duurzaamheidsprojecten aan woningen in andere wijken. Op die manier kunnen de projecten sneller opgestart en uitgevoerd worden. 

Duurzaamheidsmaatregelen

Naast noodzakelijk onderhoud voeren we energetische maatregelen uit zoals isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Ook houden we rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (energielabel A of A+) waardoor de energielasten voor onze huurders lager uit zullen vallen. Inmiddels heeft bijna 90 procent van de bewoners in de Rivierenbuurt ingestemd met de duurzaamheidswerkzaamheden.

Over Patrimonium Barendrecht

Patrimonium biedt goed onderhouden woningen in een omgeving waarin mensen prettig kunnen wonen. Hierin zetten we onze huurders centraal! Door te investeren in duurzaamheid, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk én dragen we bij aan een beter milieu. Want wonen doen we samen!

Over ERA Contour

Als duurzame stedelijke vernieuwer ontwikkelt, realiseert en renoveert ERA Contour al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Sterke buurten en gelukkige bewoners is onze ambitie. Onze projecten ontwikkelen, bouwen en renoveren we zowel in eigen beheer als voor derden. Dat doen we samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. www.eracontour.nl | www.tbi.nl

 

Deel deze pagina