Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Realisatieovereenkomst met Giesbers Rotterdam ondertekend

Publicatiedatum: 06-12-2016

Woensdag 6 december ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder woonvereniging Patrimonium Barendrecht, en Willem van Zanten, directeur van Giesbers Rotterdam de realisatieovereenkomst voor de bouw van 40 levensloopbestendige appartementen in het centrum van Barendrecht. De nieuwe sociale huurappartementen komen op de locatie van het voormalige postkantoor aan de Binnenlandse Baan en de oude brandweerkazerne aan de Maasstraat. Op dit moment werken we samen met Giesbers de details van het plan uit, zodat de aannemer een omgevingsvergunning voor de bouw kan aanvragen.

Beroep op het bestemmingsplan
Tegen het bestemmingsplan is beroep aangetekend door drie bewoners van de Maasstraat. Dit beroep wordt in februari behandeld door de Raad van State. De Raad van State heeft vervolgens tot uiterlijk halverwege mei om een uitspraak te doen of het bestemmingsplan moet worden aangepast of niet.

Voorbereidingen sloopwerkzaamheden
Het beroep heeft geen invloed op de sloopwerkzaamheden van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne. Voor de sloop hebben we vier bedrijven gevraagd een prijs in te dienen. We verwachten voor de kerst het contract met een sloper te sluiten zodat in het nieuwe jaar de gebouwen gesloopt kunnen worden. Voordat de start van de sloop organiseren we een informatiebijeenkomst voor omwonenden over de startdatum en het proces rond de sloop en de daadwerkelijke sloopwerkzaamheden.

Deel deze pagina