Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Prestatieafspraken belangrijk voor huurders en woningzoekenden

Publicatiedatum: 25-01-2021

De Bewonersraad onlosmakelijk verbonden met besluitvorming van Patrimonium

Ieder jaar maken Patrimonium en de Bewonersraad prestatieafspraken over onderwerpen die belangrijk zijn voor huurders én woningzoekenden. Directeur-bestuurder Peter Manders van Patrimonium en voorzitter van de Bewonersraad André Krijgsman vertellen over de samenwerking en successen.

Met de prestatieafspraken leggen Patrimonium en de Bewonersraad vast hoe zij samenwerken. André: “De bescherming van huurders en woningzoekenden staat voor ons voorop.” Ook Peter ziet het belang van de prestatieafspraken. “Voor een evenwichtige besluitvorming kijken wij naar meerdere invalshoeken. De leefwereld van (toekomstige) huurders is daarbij belangrijk. De Bewonersraad maakt die wereld zichtbaar.”

Succes

In 2020 vroeg de Bewonersraad extra aandacht voor huurders die betalingsproblemen hadden vanwege de coronacrisis. “Wij wilden dat Patrimonium keek hoe zij mensen kon helpen door maatwerk te leveren. Dat gebeurde.” André ziet de rol van de Bewonersraad bij onder andere de overname van woningen van Vestia en Mooiland als succes. “De woningen blijven behouden voor de sociale huurmarkt. Dat was ons doel.” Peter noemt als successen: het uitbesteden van de afhandeling van reparatieverzoeken, de aannemerkeuze voor de herontwikkeling Mr. Lohmanstraat en het vormgeven van het koersplan. 

Advies opvolgen

De Bewonersraad is wat Peter betreft onlosmakelijk verbonden met de besluitvorming van Patrimonium. “Ze denken mee over ons huurbeleid, verhuurbeleid, toewijzigingsbeleid en vastgoedbeleid (waaronder onderhoudsbeleid). De samenwerking verloopt prettig en heel constructief. We kunnen alles bespreken en proberen de belangen van huurders, woningzoekenden en Patrimonium zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Het is nog nooit voorgekomen dat we een advies niet hebben opgevolgd.”


Bekijk de prestatieafspraken voor 2021

 

Deel deze pagina