Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Peter Manders | Vernieuwen en verbeteren in 2023

Publicatiedatum: 27-01-2023

Patrimonium wil vanuit haar doelstellingen bijdragen aan de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen, Beide onderwerpen zijn zeer actueel, de vraag naar woningen is ontzettend groot en de betaalbaarheid staat door de energieprijzen flink onder druk.

We werken aan energiezuinige woningen

Wij geven die bijdrage vorm door plannen voor nieuwbouw, voor grootonderhoud met isolerende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen. Isolatie en zonnepanelen scheelt in de praktijk flink in de portemonnee. Afgelopen maandag hebben we de samenwerking met ERA Contour voor grootonderhoud- en duurzaamheidsmaatregelen uitgebreid met nog eens 363 eengezinswoningen en 837 appartementen. Deze woningen hebben nadat de werkzaamheden zijn afgerond minimaal energielabel A waardoor het energieverbruik afneemt. We gaan dus in volle vaart door met deze werkzaamheden in 2023.

Meer betaalbare huurwoningen in Barendrecht

De nieuwbouw heeft de afgelopen jaren een paar mooie aanwinsten opgeleverd: De nieuwe Botter en de Meester, de Jonkheer en de Staatsman aan de Mr. Lohmanstraat. In 2023 gaan we ook met de voorbereiding van het bouwen van woningen door, namelijk in de Zeeheldenbuurt, de Lekstraat en de Talmaweg.
Voor gebiedsontwikkeling De Stationstuinen hebben we samen met collega-corporaties Wooncompas en Havensteder een samenwerkingsovereenkomst getekend voor 1.000 sociale nieuwbouwwoningen.
De bouw van de eerste fase, zo’n 180 sociale huurwoningen start naar verwachting medio 2024. Omdat de vraag naar woningen enorm is, maar het ontwikkelen van nieuwe permanente woningen veel tijd kost, gaan we ook tijdelijke woningen (flexwoningen) realiseren aan de Maasstraat. We hopen de komende jaren dan ook veel mensen blij te maken met verbeterde en nieuwe woningen.

 

Deel deze pagina