Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Patrimonium neemt 61 woningen Mooiland over

Publicatiedatum: 03-11-2020

[Gezamenlijk persbericht Mooiland]

Patrimonium neemt op 31 december 2020, 61 huurwoningen in Barendrecht over van woningcorporatie Mooiland. Patrimonium verhuurt ruim 2.500 woningen in Barendrecht en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat om 61 appartementen met lift aan de Torenvalk en Rietgors in Barendrecht.

Reden voor verkoop
Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk.  In 2016 hebben wij daarom de ingrijpende keuze gemaakt om ons uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doen wij door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van onze kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels zijn we bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwachten we ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in de gemeente Barendrecht aan Patrimonium. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisatie weet Patrimonium wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Veranderingen
Mooiland en Patrimonium hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.  

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium, licht de aankoop toe: “Als echte Barendrechtse corporatie kunnen wij volgens Mooiland meer betekenen voor de bewoners van deze woningen dan Mooiland zelf. Dat willen wij graag waarmaken. Wij vonden het geen goed idee als deze woningen bij een andere corporatie of belegger zonder stevige band met Barendrecht terecht zouden komen. Dit is voor iedereen een goede oplossing.”

 

 

Deel deze pagina