Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Patrimonium Barendrecht investeert in duurzaamheidsmaatregelen in 58 appartementsgebouwen

Publicatiedatum: 20-12-2017

Vandaag zijn de eerste zonnepanelen geplaatst op het dak van het appartementengebouw aan de Lavendelhof. We willen bewust omgaan met het milieu en een positieve bijdrage leveren aan onze planeet. Daarnaast willen we ook de kosten voor onze huurders zo laag mogelijk houden. Daarom starten we dit jaar nog met een duurzaamheidsproject. Op de daken van al onze appartementengebouwen plaatsen we zonnepanelen voor de elektriciteitsvoorziening van de gemeenschappelijke ruimten. Daarnaast vervangen we de huidige verlichting in deze ruimten voor ledverlichting. Met deze ingrepen besparen we al gauw zo’n 70 procent op het elektragebruik.

Aanbrengen zonnepanelen
Vanaf 20 december starten de eerste werkzaamheden voor het aanbrengen van zonnepanelen op ons oudste appartementencomplex aan de Lavendelhof. Binnen drie maanden worden alle 58 appartementsgebouwen voorzien van zonnepanelen.

Ledverlichting
Vanaf januari wordt de huidige verlichting in de gemeenschappelijke ruimten vervangen voor ledverlichting. Het vervangen van de verlichting in de 58 gebouwen neemt in totaal zo’n twee maanden in beslag.

Besparing energiekosten
Met het vervangen van de verlichting en het plaatsen van de zonnepanelen verlagen we het elektraverbruik. Het eerste jaar brengen we de exacte besparing van deze maatregelen in kaart. Huurders blijven in 2018 hetzelfde voorschotbedrag betalen voor elektra en verlichting gemeenschappelijke ruimten in de servicekosten. Zij gaan er financieel niet op achteruit. Na afloop van het kalenderjaar hebben we inzicht in de daadwerkelijke besparing en kunnen we de besparing verrekenen in het voorschotbedrag voor 2019. Een deel van de besparing gebruiken we voor het afbetalen van de investering in de energiebesparende maatregelen en het onderhoud ervan.

Woonvereniging Patrimonium Barendrecht investeert in onze planeet door het energiegebruik van haar woningen te beperken. Dat betekent voor onze huurders onder meer comfortabeler wonen, een lagere energierekening en een gezamenlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu.

In dit project werken we samen met de Energieke Regio, Hart4Solar (voor het plaatsen van de zonnepanelen) en Beers Service & Onderhoud (voor het vervangen van de huidige verlichting in de gemeenschappelijke ruimten door ledverlichting).


Deel deze pagina