Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Patrimonium Barendrecht en ERA Contour sluiten samenwerkingsovereenkomst

Publicatiedatum: 15-07-2021

Donderdag 15 juli ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij TBI-onderneming ERA Contour, een samenwerkingsovereenkomst. De komende drie jaar werken beide partijen samen om een deel van het bezit van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen.

Patrimonium heeft de intentie om met één bouwer meerdere grootonderhoudsprojecten uit te voeren de komende drie jaar. Zo verwachten we minder tijd tussen projecten nodig te hebben en kunnen we in korte tijd meerdere woningen onderhouden en verduurzamen. Belangrijk bij de keuze voor ERA Contour was dat zij aandacht hebben voor de wensen en behoeften van huurders bij het in bewoonde staat renoveren van hun woning.

Goed onderhouden woningen en tevreden huurders

ERA Contour heeft veel ervaring in het renoveren van woningen van woningcorporaties en van deze ervaring maken wij graag gebruik. Rob van Oevelen, manager Vastgoed bij Patrimonium, is blij met de samenwerking. “Patrimonium is voor haar huurders vertrouwd dichtbij. Het is onze ambitie om daar met deze samenwerking bij grootonderhoud van onze woningen nog meer invulling aan te geven. Het gezamenlijke doel van Patrimonium en ERA Contour is een goed onderhouden woning en een tevreden huurder”.

Grootonderhoud Rivierenwijk

Het eerste project waarbij Patrimonium en ERA Contour samenwerken, is de Rivierenwijk. In deze wijk start volgend jaar grootonderhoud en verduurzaming van de woningen. Michel Ouwens vertelt: “We zijn heel blij dat Patrimonium deze ketensamenwerking met ons aangaat. Als je langere tijd met elkaar samenwerkt, kun je samen steeds verder verbeteren. En daar plukken vooral de bewoners de vruchten van. We hebben er veel zin in om straks veel bewoners blij te maken met hun vernieuwde woning!”

Over Patrimonium

Patrimonium biedt goed onderhouden woningen in een omgeving waarin mensen prettig kunnen wonen. Hierin zetten we onze huurders centraal! Door te investeren in duurzaamheid, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk én dragen we bij aan een beter milieu. Want wonen doen we samen!

Over ERA Contour

Als duurzame stedelijke vernieuwer ontwikkelt, realiseert en renoveert ERA Contour al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Sterke steden en gelukkige klanten is onze ambitie. Onze projecten ontwikkelen, bouwen en renoveren we zowel in eigen beheer als voor derden. Dat doen we samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.

 

Deel deze pagina