Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Patrimonium Barendrecht en ERA Contour ondertekenen realisatieovereenkomst onderhoud woningen Fruitbuurt

Publicatiedatum: 23-03-2023

Op De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel ondertekenden woensdag 22 maart Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) en Bianca Seekles (directievoorzitter TBI-onderneming ERA Contour) de realisatieovereenkomst voor grootonderhoud en duurzaamheidsmaatregelen aan 118 eengezinswoningen in de Fruitbuurt.  

Het grootonderhoud in de Rivierenbuurt is bijna afgerond. Dit project vormde de basis voor de ketensamenwerking tussen beide partijen voor grootonderhoud en verduurzaming aan woningen in andere wijken, 2.047 woningen in totaal. De voorbereidingen voor de aanpak van de woningen in de Fruitbuurt zijn in volle gang. Hierbij betrekken we ook bewoners (klankbordgroep). De werkzaamheden starten in mei en naar verwachting wordt de laatste vernieuwde woning in juni 2024 opgeleverd.

Duurzaamheidsmaatregelen

Naast noodzakelijk onderhoud voeren we energetische maatregelen uit zoals isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Ook houden we rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (energielabel A) waardoor de energielasten voor onze huurders lager uit zullen vallen. Inmiddels heeft 86 procent van de bewoners in de Fruitbuurt ingestemd met de duurzaamheidswerkzaamheden.

De Bouwpraktijk

De overeenkomst wordt niet voor niets ondertekend op De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel: dit is een initiatief van ERA Contour om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelf op te leiden voor een baan in de bouw. Omdat ERA Contour vanwege de ketensamenwerking met Patrimonium Barendrecht én de nieuwbouwopgave bij de Stationstuinen in Barendrecht nog lang actief is in de regio, verkennen de partijen de mogelijkheid om ook in Barendrecht een Bouwpraktijk op te zetten en zo met elkaar nog meer sociale impact te maken.  

Over Patrimonium

Patrimonium biedt goed onderhouden woningen in een omgeving waarin mensen prettig kunnen wonen. Hierin zetten we onze huurders centraal! Door te investeren in duurzaamheid, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk én dragen we bij aan een beter milieu. Want wonen doen we samen!

Over ERA Contour

Als duurzame stedelijke vernieuwer ontwikkelt, realiseert en renoveert ERA Contour al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Sterke steden en gelukkige klanten is onze ambitie. Onze projecten ontwikkelen, bouwen en renoveren we zowel in eigen beheer als voor derden. Dat doen we samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.

 

Deel deze pagina