Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Patrimonium Barendrecht en ERA Contour breiden samenwerking grootonderhoud uit

Publicatiedatum: 24-01-2023

Maandag 23 januari ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Bianca Seekles, directievoorzitter bij TBI-onderneming ERA Contour, een uitbreiding op de eerder ondertekende raamovereenkomst. De overeenkomst voor het grootonderhoud en verduurzamen van 842 eengezinswoningen wordt hiermee uitgebreid met 363  eengezinswoningen èn 837 appartementen. Uitvoering vindt de komende 10 jaar plaats.

We zijn in 2021, samen met ERA Contour, gestart met de voorbereiding van grootonderhoud zodat onze woningen nog minimaal 30 jaar kunnen worden verhuurd. Ook voeren we energetische maatregelen uit en houden we rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (minimaal energielabel A) waardoor de energieverbruik afneemt.  

Michel Ouwens, adjunct-directeur Bestaande bouw bij ERA Contour: “We zijn er trots op dat Patrimonium Barendrecht onze huidige samenwerking in deze mate wil uitbouwen met als gezamenlijk doel haar woningbezit zo snel én efficiënt mogelijk te verduurzamen.”

Prettige samenwerking, snellere doorlooptijd

Op dit moment voert ERA Contour het grootonderhoud en de duurzaamheidsmaatregelen uit aan 114 woningen in de Rivierenbuurt. Tegelijkertijd bereiden ze het onderhoud voor 118 woningen in de Fruitbuurt . De samenwerking verloopt voorspoedig. Door de prettige samenwerking voort te zetten kan het onderhoud in daaropvolgende buurten sneller en efficiënter worden opgepakt en uitgevoerd. Dit zorgt weer voor een snellere doorlooptijd.

“Het belangrijkste is dat vooral onze bewoners daar de vruchten van plukken in de komende jaren. Zij krijgen een energiezuinig thuis dat ook qua wooncomfort aanzienlijk verbetert. Daar doen we het uiteindelijk voor!” aldus Peter Manders.

Over Patrimonium

Patrimonium biedt goed onderhouden woningen in een omgeving waarin mensen prettig kunnen wonen. Hierin zetten we onze huurders centraal! Door te investeren in duurzaamheid, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk én dragen we bij aan een beter milieu. Want wonen doen we samen!

Over ERA Contour

Als duurzame stedelijke vernieuwer ontwikkelt, realiseert en renoveert ERA Contour al jarenlang plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Sterke steden en gelukkige klanten is onze ambitie. Onze projecten ontwikkelen, bouwen en renoveren we zowel in eigen beheer als voor derden. Dat doen we samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.

 

 

Deel deze pagina