Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Overlast? Bel de Advieslijn Woonoverlast Barendrecht!

Publicatiedatum: 24-04-2023

Wonen doen we samen. Niet altijd samen in één huis, maar wel samen in de straat, in de buurt of in een woongebouw.
Dat betekent dat we elkaar horen, zien en zelfs ruiken. En soms kunnen we hier ook last van hebben. Dan is het belangrijk om meteen met elkaar in gesprek te gaan en niet te lang te wachten. Want kleine ergernissen kunnen steeds groter worden zonder dat de ander zich daar altijd van bewust is.
Overlast is een persoonlijke ervaring. Wat u vervelend vindt kan voor een ander geen enkel probleem zijn.

Advieslijn Woonoverlast Barendrecht

Voor advies kunt u altijd terecht bij de Advieslijn Woonoverlast Barendrecht. De Advieslijn is voor iedereen in Barendrecht die woonoverlast ervaart; voor advies, een luisterend oor of een verwijzing naar bijvoorbeeld Buurtbemiddeling. De gesprekken zijn vertrouwelijk en als je dat prettig vindt kun je ook anoniem bellen.Zij luisteren en geven advies.

Een beller deelt graag haar ervaring:

Mijn bovenbuurman gaat vaak fitnessen, dan zie ik hem met zo’n sporttas, maar hij doet het boven ook. Met van die gewichten denk ik, want ik hoor telkens van die dreunen als hij ze op de grond laat vallen. En springgeluiden. Mijn zoon die op bezoek was zei ook dat het klinkt als de sportschool.  
Ik ben een keer naar hem toegegaan, dat vond ik al heel wat, ik een tenger vrouwtje tegen zo’n bodybuilder. Maar voor ik bijna iets kon zeggen snauwde hij al “oma, zeur niet zo, ik doe niks, zeker niks anders te doen de hele dag dan op mij te zitten letten”.  
Ik was perplex! Zo onbeschoft! Mijn zoon wilde hem al te lijf gaan, maar die is niet zo breed, die buurman slaat mijn zoon zo van de trap als het hij wil.
Toen hoorde ik dat ik de Advieslijn Woonoverlast kon bellen. Ik heb mijn verhaal verteld tegen een hele aardige meneer die het heel naar voor mij vond. Hij stelde wat vragen, bijvoorbeeld hoe ik woon. En tja, ik heb maar één buur boven me dus hij kan zoveel zeggen maar hij moet het zijn. Toen vertelde hij dat het ook mogelijk is dat het van schuin boven mijn appartement komt, dat dat soms door de muren heel raar kan doordringen. Dat wist ik helemaal niet! Zó raar!
Ik ben op zijn advies eens met de buur naast mij gaan praten en die bleek ook last te hebben. We samen naar haar bovenbuur gegaan en die was het, hij wilde afvallen en trainde veel. Gelukkig konden we afspraken maken over trainingstijden en hij heeft een kleed neergelegd. Nu hoor ik het nog wel, maar ik kan erop rekenen en ik schrik niet steeds zo.  Dit is veel beter, dankzij de Advieslijn!

U kunt de Advieslijn Woonoverlast Barendrecht bellen bij bijvoorbeeld overlast door harde muziek, spelende kinderen, enthousiaste knutselaars, blaffende honden, overhangende takken en/of rommel. U kunt hen bereiken van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 088-377 76 00.

 

 

Deel deze pagina