Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Onderhoud met respect voor de natuur

Publicatiedatum: 24-04-2019

Rekening houden met beschermde soorten

Als een corporatie woningen wil onderhouden of verbeteren, ontkomen ze niet aan de Wet natuurbescherming. Deze wet biedt onder andere bescherming aan beschermde diersoorten zoals de huismus, vleermuizen of gierzwaluw. Volgens de wetgeving is het noodzakelijk voor het uitvoeren van onderhoud te kijken het negatieve effecten heeft op beschermde soorten.

Overlastbeperking voor de vogels en vleermuizen

We zorgen ervoor dat de vogels en vleermuizen zo weinig mogelijk last hebben van de werkzaamheden. Met de planning houden we bijvoorbeeld rekening met de kritische periode van de soorten, zoals het broedseizoen bij vogels en het paar- en voortplantingsseizoen van vleermuizen. Vóór de renovatiewerkzaamheden plaatsen we tijdelijke verblijfplaatsen zoals nestkasten of gevelkasten. Deze bieden een tijdelijke plek als de huidige plek niet meer toegankelijk is. Tijdens het onderhoud treffen we duurzame voorzieningen voor soorten die last kunnen hebben van de werkzaamheden. Hierdoor kunnen ze later weer op hun oorspronkelijke plek terugkeren. Zo houden we de populaties in stand.

Flora en faunaonderzoek

Het hele jaar door vindt onderzoek plaats naar de populatie van verschillende vogels en vleermuizen door Blom Ecologie. Het kan daarom zijn dat u gedurende de dag, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, mensen door de buurt ziet lopen. De medewerkers van Blom Ecologie herkent u aan het logo op hun kleding.

Wat merkt u hiervan?

Om te voldoen aan de Wet natuurbescherming, en afhankelijk van de uitkomst van het flora en faunaonderzoek, is het noodzakelijk dat we nestkasten en gevelkasten aanbrengen.  Dit kan zijn aan woningen, maar ook aan bomen in de buurt van het gebied waar de werkzaamheden staan gepland. Bewoners krijgen hierover tijdig informatie. We monteren de nestkasten en gevelkasten met gebruik van een ladder op de juiste hoogte tegen de gevel. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.  

Meer weten?

Op de website www.faunaconstruct.nl vindt u meer informatie. Als u vragen hebt, kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

 

Deel deze pagina