Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwe bewonerscommissie aan de Mandolinehof

Publicatiedatum: 09-11-2021

Vrijdag 29 oktober was het feest aan de Mandolinehof: de oprichting van een bewonerscommissie. “We vinden het belangrijk om namens jullie mee te praten over de woonomgeving, zoals het onderhoud aan ons complex. Maar ook hoe de buurt er uit ziet”, sprak één van de bewonerscommissieleden, de heer Winterswijk, zijn buren toe.
‘Maar belangrijker nog dan de buitenkant, is een buurtje waar mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen als dat nodig is! Laten we nieuwe bewoners welkom heten met een praatje en een bloemetje zodat ze zich wat sneller thuis voelen”

Tegel eruit, Sguyfelaertje erin!

De bloemetjes werden letterlijk buitengezet! Irene en Remco van Stichting Borboleta Mariposa stonden samen met cliënten van Stichting De Overburen en bewoners van de Mandolinehof, klaar om de voorkant van het gebouw op te fleuren met Sguyfelaertjes. Dit zijn plantenbakken met een uitschuifbare bodem, ter grootte van een stoeptegel, gemaakt van schuttinghout. De plantenbak vervangt een tegel. Het staat gezellig en draagt bij aan een beter milieu! Op de begane grond werd voor iedere woning een tegel vervangen voor een Sguyfelaer. En de uitschuifbare bodems? Die waren voorzien van kleine kunstwerken door cliënten van Stichting De Overburen en worden in de entreehal opgehangen door de bewonerscommissie.

Esther Vermeulen onthult minibieb

Naast de Sguyfelaertjes had de bewonerscommissie nog een verrassing in petto. Aan stichting De Zorgnijverij vroegen zij om een minibieb te maken voor de hal van het woongebouw. De kast werd onthuld door niemand minder dan Esther Vermeulen, een Barendrechtse auteur bekend van de Bureau MaRiT detectives. Boeken zorgen voor verbinding en de boekenkast in de hal stimuleert ontmoetingen. “Wat mooi om boeken en verhalen te delen en weer door te geven zodat meer mensen hier plezier aan kunnen beleven”, sprak Esther Vermeulen terwijl ze een aantal van haar eigen boeken toevoegde aan de boekenkast. Er werd nog gezellig nagepraat onder het genot van een bakje koffie en wat lekkers bij de koffiefiets van ’t Ouwe Durp.

Bewonerscommissie bij u in het complex?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een bewonerscommissie bij u in het gebouw of in de straat?
Of wilt u met uw buurtgenoten een bewonerscommissie oprichten? Neem dan gerust contact op met onze projectleider sociaal beheer, Pia van de Dalen, via p.vandalenpatrimoniumbarendrechtnl of telefoonnummer (0180) 55 59 20. Meer informatie vindt u op onze website www.patrimoniumbarendrecht.nl > ik huur > ik doe mee > bewonerscommissie

Deel deze pagina