Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwbouwwoningen Maasstraat/Binnenlandse Baan opgeleverd

Publicatiedatum: 12-06-2018

Maandag 11 juni hebben de eerste huurders van de nieuwbouwappartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen.
Aan het einde van de week waren alle woningen aan de nieuwe bewoners opgeleverd.

Energiezuinige nieuwbouwappartementen
Het gebouw bestaat uit 40 betaalbare levensloopbestendige en energiezuinige sociale huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartement.

Duurzaam ontwerp
KAW architecten heeft het woongebouw ontworpen. Het gebouw is bijna-energieneutraal. Op beide daken zijn in totaal 350 zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien het gebouw van energie voor onder meer elektriciteit in de algemene ruimten, de lift, en het verwarmen, ventileren en koelen van het gebouw en de woningen. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van extra zuinige ketels in de woningen, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk.
Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met de mogelijkheid om het gebouw in de toekomst via een collectieve installatie te verwarmen. Door deze energiebesparende maatregelen dragen we bij aan een beter milieu en kostenbesparing voor onze huurders.

Centrumaanpak
De 40 nieuwbouwappartementen zijn onderdeel van de Centrumaanpak van de gemeente Barendrecht. De Centrumaanpak is geen plan dat de gemeente uitvoert, maar een beeld dat zij voor ogen heeft voor het centrum. Vanuit de Centrumaanpak zijn binnen het centrum op verschillende locaties mogelijkheden gecreëerd om levensloopbestendige woningen te realiseren en het winkelgebied en de buitenruimte te verbeteren. De realisatie van 40 betaalbare sociale huurwoningen aan de Maasstraat past naadloos in die ambitie.

Patrimonium vindt het belangrijk dat ouder wordende Barendrechters in Barendrecht kunnen blijven wonen. Daar helpen wij aan mee door de realisatie van zo’n 100 levensloopbestendige appartementen de komende vier jaar in het centrum van Barendrecht.
Zo spelen wij samen met onze partners in op de toekomstige woonbehoefte, en daar zijn wij trots op!

Deel deze pagina