Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwbouwappartementen Maasstraat/Binnenlandse Baan verhuurd

Publicatiedatum: 02-11-2017

Ondanks onstuimig weer gaat de bouw gestaag verder. De vloeren van de tweede verdieping zijn gelegd en de contouren zijn zichtbaar. De aannemers hebben het afronden van de ruwbouw voor dit jaar gepland, zodat zij  volgend jaar kunnen starten met de afbouw.
Samen met Giesbers bereiden we kijkdagen voor; voor de huurders van de nieuwbouwappartementen, maar ook voor omwonenden. Buurtbewoners hebben nu te maken met mogelijke overlast van de bouw, we willen juist hen graag uitnodigen om de voortgang te bekijken, evenals de woningen waar straks hun nieuwe buren komen te wonen. Zodra de data bekend zijn, nodigen we hen van harte uit!

Alle appartementen verhuurd
Inmiddels hebben nieuwe huurders voor alle veertig appartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan een reserveringsovereenkomst getekend. Negen woningen waren gereserveerd voor huurders met een urgentie, die nu in een (sloop)woning wonen aan de Meester Lohmanstraat. Via Woonnet Rijnmond konden woningzoekenden in de eerste week van september reageren op één van de 27 geadverteerde woningen.
Vier woningen zijn, in overleg met de gemeente, gereserveerd voor huurders die vanaf 1 oktober gebruik maken van de Doorstroomregeling grote woningen. Ook deze woningen zijn inmiddels geaccepteerd.

Hebt u gereageerd op de woningen maar niets gehoord?
We krijgen veel vragen van huurders die gereageerd hebben op de nieuwbouwwoningen via Woonnet Rijnmond. We lichten kort de communicatie rond de toewijzing toe.
Na de sluitingsdatum van de advertentie, donderdag 6 september, zijn woningzoekenden die in aanmerking kwamen voor een woning benaderd voor een intakegesprek.
Deze vonden plaats in de tweede (en derde) week van september.
Reageert u op een woningadvertentie en maakt u kans op de woning? Dan nemen we binnen een week na de sluitingsdatum van de advertentie contact met u op.
U ontvangt geen afwijzing als u het niet geworden bent. Via de website van Woonnet Rijnmond kunt u zelf in de gaten houden op welke plaats u geëindigd bent en aan wie de woning is toegewezen.

Hoe zit dat precies met de doorstroomregeling als u al een woning toegewezen hebt gekregen via Woonnet Rijnmond?
Hebt u een appartement toegewezen gekregen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan via een advertentie op Woonnet Rijnmond? Dan kunt u geen gebruik maken van de doorstroomregeling. De toewijzing via Woonnet Rijnmond vond plaats voordat de doorstroomregeling van kracht is gegaan. Vanaf 1 oktober is de doorstroomregeling ingegaan. De vier woningen die we gereserveerd hebben voor de doorstroomregeling wijzen we toe op basis van woonduur in de huidige woning. Zo kunnen we ervoor zorgen dat vier extra woningen in Barendrecht vrij komen voor (jonge) gezinnen. 

Deel deze pagina