Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwbouw Maasstraat/Binnenlandse Baan start met slaan symbolische eerste paal

Publicatiedatum: 23-06-2017

Donderdag 22 juni vond de feestelijke handeling plaats voor de nieuwbouw van de energiezuinige en levensloopbestendige appartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan op de locatie van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne. Tijdens deze feestelijkheden sloegen Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht), wethouder Dirk Vermaat, Jan Zijlmans (voorzitter Bewonersraad), Willem van Zanten (directeur Giesbers Rotterdam), Mieke Verhagen (Bewonersraad) Marco Vriens (voorzitter raad van commissarissen) en Dirk van der Heiden (wijkbeheerder Patrimonium Barendrecht) de symbolische eerste paal als aftrap voor de nieuwbouw.

Nieuwbouw
Giesbers Rotterdam start op woensdag 28 juni met het boren van de eerste officiële paal van het appartementencomplex. Het bouw  bestaat uit 40 betaalbare levensloopbestendige en energiezuinige sociale huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartement.

Duurzaam ontwerp
KAW architecten heeft het woongebouw ontworpen. Het gebouw wordt bijna-energieneutraal. Op beide daken worden in totaal 350 zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien het gebouw van energie voor onder meer elektriciteit in de algemene ruimten, de lift, en het verwarmen, ventileren en koelen van het gebouw en de woningen. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van extra zuinige ketels in de woningen, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk.
Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met de mogelijkheid om het gebouw in de toekomst via een collectieve installatie te verwarmen. Door deze energiebesparende maatregelen dragen we bij aan een beter milieu en kostenbesparing voor onze (toekomstige) huurders.

Appartementen voor 55-plussers
Alle appartementen zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk en hebben een apart toilet. Daarnaast zorgen de ruime entree aan de Maasstraat, de lift, en de scootmobielruimte ervoor dat de nieuwbouw bijzonder geschikt is voor 55-plussers. Zij zijn dan ook de doelgroep die voorrang krijgt bij de verhuur van de appartementen.


Toewijzing nieuwe woningen
Er is veel interesse voor de nieuwbouwappartementen op deze locatie. Aan het eind van de zomer adverteren we de appartementen via Woonnet Rijnmond. We informeren geïnteresseerden vooraf via onze nieuwsbrief, onze website en onze pagina in weekblad De Schakel over de voorwaarden en de periode waarin we de advertenties online zetten.
Voor de nieuwsbrief kunt u zich inschrijven via onze website.

Centrumaanpak
De 40 nieuwbouwappartementen zijn onderdeel van de Centrumaanpak van de gemeente Barendrecht. De Centrumaanpak is geen plan dat de gemeente uitvoert, maar een beeld dat zij voor ogen heeft voor het centrum met als belangrijk onderdeel het verminderen van het tekort aan levensloopbestendige woningen in het centrum. Vanuit de Centrumaanpak zijn binnen het centrum op verschillende locaties mogelijkheden gecreëerd om levensloopbestendige woningen te realiseren en het winkelgebied en de buitenruimte te verbeteren. De realisatie van 40 betaalbare sociale huurwoningen aan de Maasstraat past naadloos in die ambitie.

Patrimonium vindt het belangrijk dat ouder wordende Barendrechters in Barendrecht kunnen blijven wonen. Daar helpen wij aan mee door de realisatie van zo’n 100 levensloopbestendige appartementen de komende vier jaar in het centrum van Barendrecht.
Zo spelen wij samen met onze partners in op de toekomstige woonbehoefte, en daar zijn wij trots op!

[Fotografie: Ruud IJzenbrandt]

Deel deze pagina