Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Mooie herinneringen aan de Zeeheldenwijk

Publicatiedatum: 07-02-2022

Blij met nieuwe woning aan de Botter

Sinds zijn geboorte woonde Rob Vat in de Zeeheldenwijk. En toen hoorde hij in 2019 dat Patrimonium de woning waarin hij opgroeide, gaat slopen. “Waar moet ik nu naar toe?”, vroeg hij zich af. Inmiddels woont Rob in een nieuw appartement aan de Botter. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen periode?

Rob heeft veel mooie herinneringen aan de Zeeheldenwijk. “Het was er altijd heel gezellig. Ik beschouwde de bewoners als één grote familie. Het was een prettige volksbuurt.”

Onverwachts

In de loop der jaren zag Rob de wijk veranderen. “Rond mijn dertigste kwamen er veel nieuwe mensen in de wijk en was er minder onderling contact. Dat vond ik jammer, maar het bleef een fijne wijk.” Het bericht over de sloop vond Rob niet leuk. “Ik wist dat het eraan zat te komen, maar het kwam toch onverwachts. Ik schrok er zelfs een beetje van. ‘Waar moet ik nu heen?’, dacht ik.”

Nieuwbouw

Toen de eerste schrik voorbij was, wist Rob vrij snel dat hij naar de nieuwbouw aan de Botter wilde verhuizen. “Patrimonium heeft mij goed geholpen. Ik heb nu een nieuw appartement. Het is helemaal gelijkvloers, dus schoonmaken is veel makkelijker. Ik hoor nog wel omgevingsgeluiden, maar die hoorde ik in de De Ruyterstraat ook. Ik moet hier gewoon nog wennen.”

Herinneringen

In november leverde Rob de sleutels van zijn oude woning in. “Sindsdien ben ik bewust niet meer in de Zeeheldenwijk geweest. De oude woning roept veel herinneringen op. Mijn nieuwe woning is nog niet mijn thuis, maar dat komt vanzelf. Er wonen hier meer mensen uit de De Ruyterstraat waar ik wel eens een praatje mee maak. En ik woon nu dichter bij mijn drie zussen. Dat is erg fijn. Ik woon hier naar mijn zin.”

 

Deel deze pagina