Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

“Minder stoken dankzij grootonderhoud”

Publicatiedatum: 03-11-2022

Blij met resultaat werkzaamheden

ERA Contour voert grootonderhoud uit in de Rivierenbuurt. In september was de woning van Jannie Haveman aan de Lekstraat aan de beurt. Hoe heeft zij dat ervaren en wat vindt ze van het resultaat? Jannie deelt haar ervaringen en heeft een paar tips voor bewoners waar de werkzaamheden nog moeten plaatsvinden.

Jannie is positief over de informatie die zij van tevoren kreeg. “Alles was erg duidelijk. Ook het mapje waarin stond wat je van tevoren moest doen, was heel overzichtelijk.”

Mee- en tegenvallers
Werken in een woning waar zeven mensen wonen, kan ingrijpend zijn. “Dat is zo meegevallen. De medewerkers hielden echt rekening met ons. Ze begonnen om half acht, maar gingen eerst naar boven. Dan hadden wij de tijd om de kinderen klaar te maken voor school.” De hoeveelheid stof vond Jannie erg tegenvallen. “Vooral op zolder was er veel stof en rommel toen de medewerkers bezig waren met het dak. Wij gebruiken de zolder ook als slaapkamer, maar tijdens de werkzaamheden was er teveel stof.” Jannie vond de communicatie met de medewerkers van ERA Contour en Patrimonium prettig. “Ze reageerden atijd adequaat als wij iets vroegen en namen actie als er een probleem was.”

Goede voorbereiding
De bewoonster van de Lekstraat adviseert medebewoners op tijd te beginnen met de voorbereidingen. “Het kost best veel tijd voor je alle spullen hebt opgeruimd, de vensterbanken leeg hebt gehaald en de gordijnen hebt weggehaald. Ik raad bewoners aan zeker een week van tevoren te beginnen met inpakken en afdekken. Je kunt bij ERA Contour dozen, zeil en plakband halen. Overal komt stof als ERA Contour aan de puien werkt, dus je kunt maar beter alles goed afdekken.”

Wennen
De verbeterde woning was in eerste instantie even wennen voor Jannie. “Door de betere isolatie is het zuurstofgehalte in de woning anders. Ik raad daarom aan om de roosters open te zetten en de woning goed te ventileren. De temperatuur is huis is nu een stuk hoger. Ik dacht dat de verwarming aan stond, maar dat was niet zo. Met de hoge energieprijzen is het fijn als je minder hoeft te stoken. Ik ben heel blij met het resultaat.”

 

Deel deze pagina