Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Medewerkers Patrimonium zetten zich in voor De Elf Ranken

Publicatiedatum: 20-06-2019

Medewerkers Patrimonium voelen zich betrokken

Drie keer per jaar zetten medewerkers van Patrimonium Barendrecht zich in voor een maatschappelijke organisatie die extra handjes goed kan gebruiken. Dit jaar zijn we aan de slag gegaan bij woonzorglocatie De Elf Ranken.

Iedereen prijs tijdens de Bingo
Maandagmiddag 17 juni vertrokken tien collega's naar de afdeling Dagbesteding van De Elf Ranken met een grote boodschappentas vol prijzen. Zij mochten de drie begeleiders en de twintig cliënten assisteren tijdens de bingo. Na een gezellige middag bingo spelen, thee drinken, lachen en kletsen gingen uiteindelijk alle cliënten met een leuke prijs naar huis. De medewerkers van Patrimonium vertrokken na deze vrolijke middag vol bijzondere ontmoetingen met een tevreden gevoel.

Aan de slag in de tuin!
Op dinsdag 16 april vond de eerste activiteit plaats. Zeven medewerkers van Patrimonium namen de twee binnentuinen flink onderhanden. Ze deden dit met hulp van begeleiders Marijke en Roos van De Elf Ranken, John Dik van Stichting Present en een aantal bewoners. Het was een heerlijk zonnige middag, ideaal weer om in de tuin te werken. De Elf Ranken en Stichting Present hadden het voorbereidende werk al gedaan, dus de medewerkers van Patrimonium konden direct aan de slag om de potten en bakken te vullen met vrolijk gekleurde bloemen en planten. De randen van het gazon zijn netjes afgestoken en de medewerkers verwijderden het onkruid tussen de tegels. Ook kregen de tuinmeubels een schoonmaakbeurt. Aan het eind van de middag stond de binnentuin er weer helemaal opgefleurd bij en konden onze collega’s met een voldaan gevoel weer naar huis.

Patrimonium Barendrecht vindt het belangrijk om regelmatig een kijkje te nemen in de keuken van een maatschappelijke organisatie in Barendrecht en een middag actief mee te draaien. Medewerkers van Patrimonium vinden zo’n middag ook oprecht een waardevolle ervaring. Op die manier dragen we ons steentje bij aan de Barendrechtse samenleving. Op verzoek van Patrimonium organiseert Stichting Present in 2019 drie activiteiten bij de Elf Ranken, een woonzorglocatie in Barendrecht waar mensen terecht kunnen voor verpleeghuiszorg bij lichamelijke klachten of zorg bij dementie.

 

Deel deze pagina