Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Machiel (wijkbeheerder) | Samen zorgen voor een leefbare buurt

Publicatiedatum: 02-09-2019

De eerste column van de nieuwe wijkbeheerder

Mijn eerste column als nieuwe wijkbeheerder bij Patrimonium Barendrecht. Ik hoor regelmatig de vraag: ‘Ben jij de opvolger van Dirk?’ want de meeste mensen kennen mijn voorganger heel goed. Dirk had een uitgebreid netwerk opgebouwd in de ruim 30 jaar dat hij bij Patrimonium werkte. Ik ben pas 3 maanden ‘onderweg’. Ik vind het positief dat ze mijn voorganger kennen. Huurders weten dus wat ze van een wijkbeheerder kunnen verwachten en hoef ik alleen mezelf voor te stellen. 

 

Ondertussen heb ik zelf ook heel veel huurders en relaties van Patrimonium leren kennen. De komende tijd maak ik met nog meer mensen kennis. Het leuke van het werken als wijkbeheerder is dat je met heel veel mensen kunt samenwerken. Ook de diversiteit aan mensen maakt het werk interessant en uitdagend. 

 

Ik krijg veel vragen van huurders, onder andere over technische zaken, rommel in gemeenschappelijke ruimten of een misstand in de wijk. Burenruzies komen helaas ook voor. Soms verwachten mensen een wonder van Patrimonium, maar dat is niet altijd reëel. Dagelijks loop ik door de wijken en maak ik kennis met de nieuwe huurders van Patrimonium. 

 

Eén van mijn kerntaken is het controleren van de tuinen van de woningen van Patrimonium. De meeste tuinen liggen er keurig en goed onderhouden bij. Nu begrijpen wij wel dat de ene huurder meer tijd heeft om de tuin goed te onderhouden dan een andere huurder, maar in een enkel geval onderhouden de huurders de tuin helemaal niet. Wanneer ik dan aanbel om daarover te praten, geeft het merendeel gelijk toe dat de tuin er niet zo netjes bij ligt. Gelukkig hebben de meeste mensen er begrip voor dat ik aanbel. Soms is er een reden voor dat zij de tuin niet onderhouden, maar soms ook niet. Vaak is er sprake van gemakzucht. Maar, zoals gezegd, de meeste tuinen liggen er keurig netjes bij in het prachtige Barendrecht. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de buren. Laten we met z’n allen zorgen voor een mooie en leefbare buurt.

 

Deel deze pagina