Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Machiel (wijkbeheerder) | Ontspannen de tuin in

Publicatiedatum: 28-04-2021

Maak uw tuin voorjaars- en zomerklaar

Er is licht aan het einde van de tunnel. De overheid draait de coronamaatregelen heel langzaam en stap voor stap terug, maar we zijn er helaas nog steeds niet. In Barendrecht is het over het algemeen rustig op straat en in de woongebouwen. De meeste mensen blijven thuis en houden zich goed aan de maatregelen. Na de winterperiode met zelfs behoorlijke sneeuwval in februari staat de lente weer voor de deur. Het mooie weer is in aantocht. Dat betekent dat we op korte termijn wellicht meer buiten komen en hopelijk weer kunnen genieten in de tuin of op het balkon. 

Maak uw tuin voorjaars- en zomerklaar

In het voorjaar schiet het onkruid in de tuinen snel omhoog. Omdat de temperatuur op het moment van schrijven ‘s nachts nog laag is, groeit het onkruid nog niet zo hard. Wij adviseren om het onkruid regelmatig weg te halen. Wanneer u elke week 10 minuten onkruid verwijdert, houdt u de tuin netjes én is het niet zoveel werk. Als u dat niet doet, wordt het al snel meer werk om de tuin op orde te krijgen. Vaak is er dan sprake van uitstelgedrag. In de tuin werken kan geestelijk ontspannend zijn en daarna is het extra genieten van het lekkere weer in een mooie tuin. Denk bij het werken in de tuin ook aan het weghalen van het onkruid in het achterpad dat grenst aan uw tuin. 

Ik wens u fijne lentedagen toe.

 

 

P.S. Wist u al dat u tuingereedschap kunt lenen? Vanuit een bijeenkomst met huurders ontstond in 2019 de Themagroep Tuinonderhoud. Deze enthousiaste huurders zorgden ervoor dat u nu tuingereedschap kunt lenen. Meer weten? Lees het nieuwsbericht hierover.

 

 

 

Deel deze pagina