Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Lenteborrel 2019 | Duurzaamheid

Publicatiedatum: 01-04-2019

Woensdag 20 maart vond onze jaarlijkse Lenteborrel plaats. Ons thema dit jaar is Duurzaamheid.
Directeur-bestuurder Peter Manders heette de ruim 85 gasten welkom en lichtte kort het dilemma, en het maatschappelijke debat rond duurzaamheid, toe: voor- en tegenstanders van klimaatmaatregelen bestrijden elkaar, waarbij de voorstanders ook weer elkaars oplossingen bestrijden. “Een oplossing is dan ook alleen mogelijk als we constructief met elkaar de dialoog, en dus niet het debat, aangaan. Gelukkig zijn onze huurders wel positief over duurzaamheidsmaatregelen zolang het ook een besparing oplevert en zo min mogelijk extra kosten met zich meebrengt”, aldus Manders.

Wethouder De Jonge roept op tot dialoog
Speciaal voor deze gelegenheid hadden we wethouder Tanja de Jonge uitgenodigd om ons meer te vertellen over de plannen van de gemeente Barendrecht als het gaat om duurzaamheid en energietransitie. Zij benadrukte vooral dat de gemeente hier echt haar burgers voor nodig heeft en zij riep op graag de dialoog met hen aan te gaan als het gaat om het verduurzamen van Barendrecht.

Zonnepanelen voor onze huurders
Naast de wethouder werd ons Jaaroverzicht 2019 onder de aandacht gebracht en hadden we ook een primeur: dit jaar bereidt Patrimonium, samen met Wocozon, de uitrol van zonnepanelen op onze huurwoningen voor. Huurders met een woning waarop zonnepanelen geplaatst kunnen worden ontvangen van ons een aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Algemeen directeur Roland van der Klauw van Wocozon gaf een korte presentatie waarbij hij de energietransitie in Barendrecht en de werking van zonnepanelen toelichtte. Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt de woonlasten van huurders flink omlaag. In april zullen we u hier meer over vertellen.

Duurzaam advies
Nadat het officiële gedeelte was afgesloten werd er nog lang nagepraat. Tijdens de borrel konden genodigden zich vrijblijvend laten informeren door een adviseur van de WoonWijzerWinkel, de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, met alle oplossingen voor duurzaam wonen (www.woonwijzerwinkel.nl)

 

 

Deel deze pagina