Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Jubileumactie tegen zwerfvuil met Buitenoord Schoon!

Publicatiedatum: 22-10-2018

Rommel op straat is niet alleen ergerlijk en vies, het is ook nog eens ongezond. Dit jaar was de tiende editie van de gezamenlijke schoonmaakactie in de wijk: Buitenoord Schoon! Patrimonium ging de straat op samen met de gemeente Barendrecht, cliënten van Humanitas, de bewonerscommissie Klipper/Boeier en vijftig leerlingen van OBS de Tweemaster en CBS De Ark met een aantal ouders die begrijpen hoe belangrijk dit is.

Voor de leerlingen was de opruimactie een afsluiting van een les over afvalverwerking en milieugevolgen. De kinderen vinden het net zo raar als wij dat er zoveel troep op straat wordt gegooid. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de gevolgen van vervuiling en afval. Het komt namelijk overal in terecht. In de magen van vogels en andere dieren, in het water en in de bodem. En uiteindelijk ook in mensen zelf. Deze actie zorgt ervoor dat iedereen beseft dat het niet normaal is om afval op straat te gooien.

Er is veel bij elkaar gevist. Uit de struiken, uit het water, van de straat. Hele stukken hout kwamen mee. Dat was dan ook flink sjouwen met die volle vuilniszakken. Zelfs een vogelhuisje met een overleden vogeltje werd gevonden. Na een uurtje stevig doorwerken was er de beloning: er stond een patatkraam klaar en een voorstelling van Harry de Zwerver met zijn vrouw Plukje. Zij hadden een schat voor de kinderen meegenomen. Alleen moest daarvoor wel eerst een kluis open gespeeld worden. Alle kinderen kregen en verdienden een beloning en kregen voor hun inzet een boekje met moppen. Maar één groep had het meeste originele zwerfvuil verzameld, de oranje groep! Zij kregen als extra beloning een cadeaubon uitgereikt door van wethouder Cees Schaap.

Deel deze pagina