Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Jenny (energieconsulente) | Tips om energie én het milieu te sparen

Publicatiedatum: 01-11-2021

Flink besparen met eenvoudige maatregelen

Wist u dat u met een paar eenvoudige maatregelen geld kunt besparen én kan bijdragen aan een beter milieu?
En wist u dat u gratis ledlampen, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en nog veel meer kunt ontvangen of bestellen via de Energiebox of de Woonwijzerbox? 

Met de kortingscode van de gemeente kunt u op de website www.woonwijzerwinkel.nl/rrewbarendrecht de Woonwijzerbox bestellen. Als u voor € 95 bestelt, ontvangt u € 90 korting met deze kortingscode. Huurders van Patrimonium krijgen de eigen bijdrage van € 5 terug van ons. U kunt ook kiezen voor de gratis Energiebox, inclusief een adviesgesprek met de energiecoach van de gemeente. Hiervoor kunt u terecht op www.onzetoekomstisduurzaam.nl/energiebox-en-energiecoach. 

Ik deel graag nog een aantal tips met u.

Ledverlichting
De kosten van een ledlamp verdient u al binnen een jaar terug aan de besparing op stroomkosten. De gemiddelde CO2-besparing per ledlamp is ongeveer 30 kilo CO2 per jaar per lamp. Hoeveel u uiteindelijk bespaart, hangt af van het aantal branduren van de lamp. Het aantal Watt is het verbruik per uur. Een lamp van 60W die 10 uur aanstaat, verbruikt dus 60 x 10 = 600 Watt per uur. Een ledlamp van 5 Watt geeft hetzelfde licht, maar is maar liefst twaalf keer zuiniger. Daarbij is de levensduur van ledlampen veel langer vergeleken met een gloeilamp of halogeenlamp.

Radiatorfolie
Radiatorfolie is een snelle en goedkope manier om geld én energie te besparen. Het voorkomt dat u veel warmte verliest via de muur. Per vierkante meter radiatorfolie levert dat zo’n 10 m3 gasbesparing op.

Waterbesparende douchekop
Een waterbesparende douchekop bespaart 20 procent op water en energiegebruik ten opzichte van een standaarddouchekop. Ruilt u een regendouche (extra grote douchekop) in voor een spaardouchekop, dan bespaart u zelfs 60 procent. Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) kan jaarlijks 7.500 liter warm water en bijna 44 m3 gas besparen. Let bij de aankoop op het aantal liter water dat de douchekop doorlaat: een spaardouche geeft officieel maximaal 7,2 liter per minuut.

Korter douchen
Korter douchen zorgt voor een aanzienlijke en eenvoudige vermindering van uw milieubelasting. Kijk maar eens hoe lang u onder de douche staat. Altijd 5 minuten douchen in plaats van de gemiddelde douchetijd van 9 minuten bespaart een gemiddeld huishouden op jaarbasis ruim 15.000 liter warm water en 60 m3 gas.

 

Deel deze pagina