Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Informatieavond Sloop woningen aan de Mr. Lohmanstraat 2-32

Publicatiedatum: 21-09-2018

Alle bewoners van de woningen aan de Mr. Lohmanstraat 2 – 32 hebben inmiddels een nieuw thuis gevonden. Deze woningen worden dit najaar gesloopt. Op dit moment lopen nog een aantal onderzoeken van de provincie en de gemeente. Zodra deze onderzoeken zijn afgerond kunnen we de sloopdatum officieel vaststellen.

 

Voor direct omwonenden en de winkeliers organiseerden we samen met sloopbedrijf Oranje B.V. een informatieavond op donderdag 20 september in het Dienstencentrum aan de Windsingel. Medewerkers van Oranje B.V. lichten de uit te voeren werkzaamheden toe, zoals de asbestsanering, de procedure, de route in de wijk en de mogelijk te verwachten overlast.

 

Een greep uit de vragen die deze avond gesteld zijn, inclusief de antwoorden:

  • De afstand tussen de schuurtjes van de te slopen woningen en de geparkeerde auto's zit zo'n drie meter. Wat gebeurt er bij schade aan de auto's door de sloopwerkzaamheden?
    Tijdens het slopen heeft sloopbedrijf Oranje B.V. zo'n twee meter werkruimte nodig en plaatst doek tegen het hek om schade aan auto's te voorkomen! Daar worden dus voorzieningen voor getroffen.
  • Zijn bij direct aangrenzende woningen inspecties uitgevoerd? 
    Ja, de direct aangrenzende woningen zijn aangeschreven en daar vinden de inspecties al plaats. Bij de woningen aan de aanrijroute is al een opname geweest.
  • De werktijden voor de sloop is vanaf 7 uur. Vaak komen vrachtwagens eerder dan 7 uur en maken ze al herrie vanwege de achteruitrijpiepjes. Hoe hebben jullie dat geregeld?
    Ze komen vaak wel een kwartier eerder, maar we kunnen vragen of de vrachtwagens 50 meter voor de locatie stoppen en pas echt rond 7 uur de sloop locatie op rijden om (geluids)overlast te voorkomen.

Download Presentatie sloopwerkzaamheden Mr. Lohmanstraat 2-32 door Oranje B.V.

 

Deel deze pagina