Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Iedereen wil gewoon wonen!

Publicatiedatum: 15-10-2021

Nauwelijks betaalbare woningen te vinden. Wachtlijsten die alsmaar langer worden. Woningzoekenden zijn wanhopig. Woonprotesten geven een duidelijk signaal. De nood is hoog. Ook in Barendrecht. Samen met de 21 andere woningcorporaties die verenigd zijn in Maaskoepel, de federatie van woningcorporaties in de regio Rotterdam, en de Bewonersraad sympathiseren we met de Woonopstand, die 17 oktober plaatsvindt in Rotterdam. Dit protest is een duidelijk signaal dat inwoners steeds wanhopiger op zoek zijn naar een betaalbare woning.

Wij zetten ons in voor betaalbare woningen
Dat is onze taak. Maar onder de huidige omstandigheden kunnen wij onze taak niet goed uitvoeren. Het gevolg: lange wachttijden en veel te weinig betaalbare woningen.
We kunnen nu minder dan nodig is investeren in nieuwbouw, renovatie, verduurzaming en leefbaarheid in wijken. Dat vinden wij net zo frustrerend als onze huurders en woningzoekenden die daar de ingrijpende gevolgen van ondervinden.Iedereen heeft recht op een betaalbaar thuis en voor steeds meer mensen dreigt wonen helaas onbetaalbaar te worden.

We sympathiseren met de Woonopstand
We willen dit geluid luid en duidelijk laten doordringen in politiek Den Haag. Zeker als het gaat om het afschaffen van de verhuurdersheffing en het sneller beschikbaar stellen van bouwlocaties. Betaalbare woningen zijn de komende jaren topprioriteit. Uiteindelijk wil iedereen gewoon wonen.

De Woonopstand vindt plaats op zondag 17 oktober op het Afrikaanderplein in Rotterdam
Meer informatie vindt u op de website Woonopstand en op Facebook


Bent u of kent u iemand die ook meedoet aan de Woonopstand?
Dan zijn we erg benieuwd naar uw verhaal en uw ervaringen.Wilt u deze met ons delen?
Neem dan contact met ons op via thuispatrimoniumbarendrechtnl

 

 

Deel deze pagina