Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Huurdersfeest 2019 | Onze huurders in het zonnetje!

Publicatiedatum: 23-04-2019

Gezellige avond voor jubilarissen

Op dinsdag 16 april zette Patrimonium vrijwilligers die zich inzetten voor de buren en hun buurt en jubilarissen in het zonnetje. Bewoners die dit jaar 30, 40 of 50 jaar huren bij Patrimonium, vrijwilligers en leden van de Bewonersadviesgroep kwamen bijeen in Het Groene Hart voor het huurdersfeest.

De gastvrouw van de avond, Alexandra van Gameren heette alle gasten welkom. Helaas was directeur-bestuurder Peter Manders geveld door een virus. Manager Vastgoed, Rob van Oevelen, nam de honneurs waar en vertelde hoe trots hij was dat wij zoveel trouwe huurders hebben, maar ook huurders die zich inzetten voor de buurt en voor buurtbewoners. Samen met Corry van den Berg (projectleider sociaal beheer) feliciteerde hij alle jubilarissen en reikte een cadeautje uit.

Duurzaamheid

Het thema van de avond was Duurzaamheid. We hadden Edo van Baars, beleidsmedewerker klimaatadaptatie van de gemeente Barendrecht, uitgenodigd. Hij vertelde over het belang van voldoende groen en wateropvangmogelijkheden in Barendrecht. Ook Barendrecht ontkomt niet aan de effecten die de klimaatverandering en de verandering in de bebouwing met zich meebrengen. Zo liet Van Baars plattegronden zien van Barendrecht met de oplopende temperatuur van enkele graden door toename van bebouwing eb verstening en afname van groen. Ook wees hij plekken aan waar bij stortbuien wateroverlast optreedt. Het groen houden van de omgeving zorgt voor een aangenamer klimaat en waterafvloeiing in de bodem. Bovendien is het voor bewoners veel leuker om naar te kijken en voor dieren en vogels in onze woonomgeving van onmisbaar belang. Dus operatie Steenbreek: tegels uit de tuin; groen er in.

Zoals ieder jaar, hadden we ook nu een quiz: de duurzaamheidsquiz. Wist u bijvoorbeeld dat van vier plastic flessen een big shopper kan worden gemaakt? En dat in alle appartementsgebouwen van Patrimonium de energie voor de algemene ruimten worden opgewerkt door de zonnepanelen op het dak?
Na de quiz was het tijd voor wat ontspanning met een spetterend optreden van de Wannabiez die Rotterdamse liedjes ten gehore brachten.

Betere Buurtprijs 2019

Aan het einde van de avond maakte Patrimonium de winnaar van de Betere Buurt Prijs 2019 bekend. Jan van Ouwerkerk reikte de prijs namens de Bewonersraad uit. Die ging naar de bewoners van de Oude Haven. Met de cheque met een maximale waarde van € 500 willen de bewoners een bank bij de entree zodat zij zittend kunnen wachten op vervoer. De jury vond dat de bewoners na de overlast van het groot onderhoud wel iets extra’s verdienden. “Twee gebouwen zijn nu levensloopvriendelijk, maar een bank in de hal ontbreekt nog. Dit is een prima aanvulling. Bovendien nodigt een bank uit tot meer sociale contacten”, aldus de jury. Mevrouw Van der Jagt nam de cheque in ontvangst en zei erg blij te zijn.
Tafel nummer 7 kwam als winnaar van de duurzaamheidsquiz uit de bus. Zij ontvingen een klein kasje met groente- of kruidenzaadjes.

Rond 22.00 uur was het huurdersfeest afgelopen. Iedereen kijkt terug op een geslaagde avond.

[Fotografie Ruud IJzenbrandt]
Meer foto's vindt u op onze facebookpagina https://www.facebook.com/patrimoniumbarendrechtnl/

 

Deel deze pagina