Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Huurachterstand? Gebruik uw vakantiegeld!

Publicatiedatum: 31-05-2018

In de mei en juni krijgen de meeste mensen hun vakantiegeld, vaak een prettig extraatje. U kunt deze financiële ruimte in uw portemonnee ook gebruiken om uw huurachterstand te betalen, zo voorkomt u dat Patrimonium, indien de achterstand verder  oploopt, uw dossier moet doorzetten naar een deurwaarder. 
Want dit brengt nog meer kosten met zich mee en het kost vaak veel moeite om dit allemaal te betalen.

Wanneer is er eigenlijk sprake van huurachterstand?
We merken dat hier veel verwarring over is. Veel huurders betalen te laat, vaak omdat het inkomen pas later in de maand binnenkomt. In uw huurovereenkomst staat dat de huur op de eerste van de maand bij ons op de rekening moet staan. U betaalt de huur dus vooruit en niet achteraf. Wettelijk gezien bent u al te laat op de tweede dag van de maand; dan is al sprake van huurachterstand. Rond de zesde van de maand sturen wij automatisch een herinnering naar huurders waarvan wij op dat moment nog niets ontvangen hebben. Hierna gaan we mensen bellen, e-mailen en appen met de vraag waarom zij nog niet betaald hebben. Niet altijd leuk, maar hiermee proberen we erger te voorkomen!

Op tijd betalen geeft rust!
We begrijpen dat mensen soms echt niet eerder kunnen betalen, daarom proberen we met deze huurders een inloopregeling te treffen. Door een aantal keren wat extra’s over te maken (naast de normale huur), bouwt men een voorstand(je) op. Hierdoor betaal je nooit meer te laat en wordt je ook niet meer herinnerd of door ons gebeld! En dat geeft rust, voor zowel de huurder als voor ons!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met op met een van onze woonconsulenten Alexandra van Gameren of Shanti Baran via telefoonnummer (0180) 55 59 31 of e-mail sociaalbeheerpatrimoniumbarendrechtnl

Deel deze pagina