Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Het Opruimgezelschap ruimt voor u op!

Publicatiedatum: 23-06-2021

Ruimte en overzicht dankzij vrijwilligers

Veel mensen verzamelen in hun leven talloze bezittingen. Zolders staan vaak vol met dozen kleding, boeken, speelgoed, kampeerspullen, documenten en foto’s. U denkt misschien: “Dat moet ik nog een keer uitzoeken.” Vervolgens komt het er niet van. Herkent u dat? Kunt u moeilijk op zolder komen? Kunt u geen zware dozen meer tillen? Wilt u kinderen of andere dierbaren niet om hulp vragen? Dan kan het Opruimgezelschap u misschien een handje helpen.

Het Opruimgezelschap richt zich op ouderen en is een project van Patrimonium Barendrecht, Stichting Present en Samen Ouder Worden. Vrijwilligers helpen ouderen hun bezittingen te ordenen en op te ruimen. Zij helpen bewoners in zes bijeenkomsten bij het opruimen van hun volle zolder of schuur. Natuurlijk houdt u de regie en bepaalt u wat u wilt bewaren. 

Na de hulp van het Opruimgezelschap ontstaat weer ruimte en overzicht. De vrijwilligers begeleiden en helpen bewoners. Vooraf vindt altijd een kennismakingsgesprek plaats. De werkwijze wordt uitgelegd en er worden concrete afspraken met u gemaakt. Tijdens het opruimen is er voldoende tijd voor een goed gesprek over de herinneringen die de spullen oproepen. Om het loslaten van de spullen voor bewoners veilig, respectvol en prettig te laten te verlopen, krijgen de vrijwilligers eerst een professionele training. In september hopen we met een proef te starten.

Dus, bent u of kent u iemand die een zolder vol herinneringen heeft en hulp kan gebruiken bij het opruimen? Neem dan contact op met Pia van Dalen van Patrimonium, (0180) 55 59 20 of [email protected]

 

Deel deze pagina