Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Grootonderhoudsproject Oude Haven van start!

Publicatiedatum: 27-03-2018

Dinsdag 6 maart zijn alle bewoners van de vier appartementencomplexen aan de Oude Haven geïnformeerd over de onderhoudswerkzaamheden die vanaf eind tweede kwartaal worden uitgevoerd.
Tijdens deze informatieavond waren voorbeelden te zien van nieuwe kozijnen, hekwerken en het nieuwe uiterlijk van de gebouwen aan de Oude Haven. Een greep uit de reacties van de bewoners:  “Fijn die nieuwe glazen schermen op het balkon en galerij” , “Wat een mooie kleuren van de materialen”  en  “met de automatische deuren kan ik makkelijker naar binnen ”.
Ook maakten bewoners zich zorgen: “Ik kan dit niet alleen!”, “Waar laat ik mijn spullen?” en “Passen mijn gordijnen straks nog?”. Deze maand komt de uitvoerder van Hemubo bij iedereen langs om de situatie per woning te bekijken en te bepalen wat er nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hopelijk kunnen we dan ook een hoop zorgen wegnemen.

Onderhoudswerkzaamheden
Om de vier woongebouwen de komende 30 jaar te kunnen blijven verhuren laten we door Hemubo grootonderhoud uitvoeren aan de buitenkant van de gebouwen en in en aan de gemeenschappelijke ruimten. Het onderhoud bestaat onder meer uit gevelisolatie, kozijnvervanging, betonherstel en schilderwerkzaamheden.

Verbeteringen en energiebesparende maatregelen
Naast noodzakelijke werkzaamheden laten we ook verbeterwerkzaamheden uitvoeren. De vier gebouwen krijgen door vervanging van het huidige hekwerk op de galerijen en balkons, de nieuwe kozijnen en de gevelisolatie bedekt met steenstrips, een nieuw uiterlijk. De bewoners ervaren door de isolatie meer comfort in hun woning. Daarnaast verlagen we de energielasten door alle woningen (en in de toekomst ook de elektravoorziening voor de gemeenschappelijke ruimten) aan te sluiten op zonnepanelen. Dit levert niet alleen lagere woonlasten op, maar ook een positieve bijdrage aan het milieu door verlaging van de CO2-uitstoot.

Meer informatie
Zie grootonderhoudsproject Oude Haven

Deel deze pagina