Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Groen dak voor bedrijfspanden Vioolhof

Publicatiedatum: 20-10-2017

Vrijdag 13 oktober vierden we de oplevering van het sedumdak op de bedrijfspanden aan de Vioolhof met een koffiebijeenkomst. Voortaan kijken de bewoners niet meer uit op een saai bitumen dak, maar op een groen gazon van sedum; een klein vetplantje dat bij regenval en dauw heel veel vocht kan opnemen en ook lange perioden van droogte kan overleven. Behalve een gezelliger uitzicht is dit ook duurzamer en beter voor het milieu!

Tijdens de bijeenkomst vertelde Martijn van Brandwijk (sedum-specialist Graphorn) aan de vijftien aanwezige bewoners hoe het sedumdak is aangelegd en wat zij ervan kunnen verwachten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat (vogel)zaad niet in het sedum terecht komt, omdat het dak dan verandert in een onkruidveld. Nu is het sedum vooral groen, in het voorjaar kleurt het geel en rood. Afhankelijk van hoe het sedum zich ontwikkelt, gaat de tuinman één à twee keer per jaar het dak op om het onkruid te verwijderen en de afvoeren te controleren.
De bewoners zijn erg enthousiast over het sedum, vooral ook over de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Het sedumdak is gerealiseerd door Van Vugt Dakbedekkingsbedrijf B.V. en Van Graphorn (een bedrijf gespecialiseerd in groene daken).

Deel deze pagina