Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Tuinruim-dag zaterdag 4 maart

Publicatiedatum: 24-02-2023

Gratis plantjes uit de Zeeheldenbuurt

Zaterdag 4 maart organiseren we voor alle Barendrechters de Tuinruim-dag van 10.00 uur tot 15.00 uur!
U mag zelf gratis plantjes, struiken en bomen uit de tuinen van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt halen.
Meld u wel vooraf aan per e-mail via [email protected]. Dit kan tot donderdag 2 maart. Vergeet niet uw eigen tuingereedschap mee te nemen!

Geef groen een tweede leven

Met het slopen van de woningen verdwijnt ook al het groen uit de tuinen. De tuinen moeten al vóór half maart leeggehaald zijn. We gunnen de planten, struiken en bomen een tweede kans. En omdat ook de aanschaf van planten het afgelopen jaar duurder is geworden, bieden we niet alleen onze huurders maar ook alle Barendrechters de mogelijkheid om gratis groen uit de tuinen van de te slopen woningen te halen.

Patrimonium organiseert deze dag samen met Borboleta Mariposa, Stichting Present Barendrecht, Buurtpreventie, verkeersregelaars en vrijwilligers van natuurtuin Ziedewij.
De 88 woningen in de Zeeheldenbuurt worden dit jaar gesloopt om plaats te maken voor 99 energiezuinige nieuwbouwappartementen en -eengezinswoningen. Ter voorbereiding voor de sloop moeten de tuinen vóór 15 maart leeg zijn. Na zaterdag 4 maart gaat een hovenier aan de slag met het restant van het groen in de tuinen.Ook zorgt de gemeente dat maandag 6 maart de straten in de wijk weer schoongeveegd worden.

Deel deze pagina