Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Genieten in de Biesbosch

Publicatiedatum: 17-04-2019

Geslaagd uitje bewoners Oude Haven

Tijdens het grootonderhoud in de Oude Haven schakelde Patrimonium Stichting Present in. Project Burenhulp was een feit. Vrijwilligers hielpen bewoners tijdens de werkzaamheden, bijvoorbeeld met het verplaatsen van meubilair. Om het project feestelijk af te sluiten, organiseerden Present en Patrimonium een leuk uitstapje voor de vrijwilligers en bewoners. Mevrouw Van Roosmalen-Verwoert heeft ervan genoten. Op zaterdag 13 april ging een groep van ongeveer 50 mensen op pad. “We moesten om 10.00 uur verzamelen bij het gemeentehuis. Met een bus gingen we naar de Biesbosch.”

Toespraken

De bewoners en vrijwilligers verzamelden bij het gemeentehuis dat speciaal voor de gelegenheid open was. Na koffie, thee en cake waren er drie korte toespraken. Wethouder Reshma Roopram benadrukte dat het zo fijn is dat stichting Present hulp kon bieden bij karweitjes zoals het verzetten van spullen en het afhalen en ophangen van de raambekleding. Zij sprak de hoop uit dat de bewoners elkaar ook onderling in de toekomst (blijven) helpen en steunen. Corry van den Berg van Patrimonium bedankte de vrijwilligers van Stichting Present. Pia van Dalen van Stichting Present was de reisleider van de dag en vertelde wat er ging gebeuren. Rond 11.00 uur vertrok de bus naar het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam.

Gezellige dag

Mevrouw Van Roosmalen heeft genoten van de trip naar Brabant. “Ik kom uit Werkendam, dus het museum in de Biesbosch vond ik prachtig. Het was bijzonder de oude foto’s te zien. Het was wel jammer dat er geen namen bij stonden. Ik zag verschillende bekende gezichten, maar de namen wist ik niet meer.” Aan het einde van de middag keerde het gezelschap terug in Barendrecht. “In de Bethelkerk kregen we nog een hapje en een drankje. Het was een hele gezellige dag. Er is leuk contact tussen de buren. Ik heb me prima vermaakt.”

Heel gelukkig

Over het onderhoud aan de woning is mevrouw Van Roosmalen ook erg te spreken. “Bij mijn oude voordeur voelde ik altijd tocht. En door het kozijn kwam vocht. Nu heb ik voor en achter een nieuwe deur en nieuwe kozijnen. Ik moest er kou voor lijden, want tijdens de werkzaamheden waaide en regende het. Dat was het wel waard, want ik ben heel gelukkig met het resultaat.” En naar de Biesbosch wil mevrouw Van Roosmalen nog een keer terug. “Dan ga ik de boottocht maken.”

 

Deel deze pagina