Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Gaat u nieuwkomers wegwijs maken?

Publicatiedatum: 03-11-2021

Training Woonvaardigheden helpt bij praktische dingen

Mensen die vanuit het buitenland in Nederland komen wonen, moeten vaak erg wennen. Hele praktische dingen die voor ons bekend zijn, moeten zij leren. Hoe werkt bijvoorbeeld een radiator? Wat moet ik met een cv-ketel? Waarom is ventilatie belangrijk? En hoe houd ik mijn tuin netjes? Op deze en veel meer vragen krijgen deze nieuwkomers vanaf volgend jaar antwoord tijdens een training Woonvaardigheden. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die deze training willen geven.

Maakt u nieuwkomers graag wegwijs in het wonen in Nederland? En hebt u enkele dagdelen per jaar tijd hiervoor? Dan zijn wij op zoek naar u. Op 6 december krijgen de vrijwilligers eerst zelf een training zodat zij voldoende kennis hebben om de training te geven. Samen met een andere vrijwilliger traint u twee tot drie keer per jaar een aantal nieuwkomers. Een training duurt vier tot vijf dagdelen. 
De training Woonvaardigheden maakt deel uit van het project Goede Buur van het Platform Opvang Statushouders en Vluchtelingenwerk. Voor de trainingen in Barendrecht slaan woningcorporaties Patrimonium, Havensteder en Wooncompas de handen ineen. 

Aanmelden of meer weten?
Wilt u nieuwkomers graag wegwijs maken? Meld u dan aan als vrijwilliger door contact op te nemen met coördinator Halis Tunc van Vluchtelingenwerk. U kunt ook contact opnemen als u eerst meer wilt weten. U kunt hem mailen via htuncvluchtelingenwerknl of bellen via (06) 13 05 49 71.

Deel deze pagina