Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Feestelijke oplevering nieuwbouwappartementen centrum

Publicatiedatum: 10-10-2018

Dinsdagmiddag 9 oktober zijn de 40 nieuwbouwappartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan feestelijk opgeleverd aan de bewoners, in het bijzijn van de direct omwonden en belanghebbenden. 
Wethouder Arnoud Proos (gemeente Barendrecht) en directeur-bestuurder Peter Manders (Patrimonium Barendrecht) heetten de nieuwe bewoners welkom en gaven aan trots te zijn op de samenwerking en het eerste resultaat van de Centrumaanpak. Daarna onthulde wethouder Proos, samen met de heer Pol die de naam verzonnen heeft, de naam van het woongebouw: Maashoek.

Nieuwbouwappartementen Maasstraat/Binnenlandse Baan 
Vorig jaar juni is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan. Een jaar later, in de week van 11 juni – 15 juni, hebben alle nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. Het gebouw, ontworpen door KAW architecten, bestaat uit 40 betaalbare, levensloopbestendige en energiezuinige sociale huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartementen.

Onthulling naam van het nieuwe gebouw
Aan de nieuwe bewoners hebben we gevraagd een naam te verzinnen voor hun nieuwe woongebouw. De jury heeft uit alle inzendingen de keuze gemaakt voor Maashoek omdat deze naam precies het karakter van het gebouw, stoer en hoekig, en de locatie weergeeft. De jury bestond uit Wim van Helden (Historische vereniging), Marleen Overwater (gemeente Barendrecht) en Corry van den Berg (Patrimonium Barendrecht).

Gezellige afsluiting om elkaar beter te leren kennen
Na de onthulling van de naam van het gebouw konden de gasten meteen aanschuiven voor een  barbecue. Alle bewoners en de omwonenden die waren uitgenodigd konden ongedwongen met elkaar kennismaken.

Energiezuinig en milieuvriendelijk woongebouw
Het gebouw is bijna-energieneutraal. Op beide daken zijn in totaal 350 zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien het gebouw van energie voor onder meer elektriciteit in de algemene ruimten, de lift, en het verwarmen, ventileren en koelen van het gebouw en de woningen. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van extra zuinige ketels in de woningen, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk en dragen we bij aan een beter milieu.

[Fotograaf Rob Kamminga]

Patrimonium vindt het belangrijk dat ouder wordende Barendrechters in Barendrecht kunnen blijven wonen. Daar helpen wij aan mee door de realisatie van zo’n 100 levensloopbestendige appartementen de komende vier jaar in het centrum van Barendrecht, als onderdeel van de Centrumaanpak van de gemeente Barendrecht. De 40 nieuwbouwappartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan vormden de start van de daadwerkelijke uitwerking van de Centrumaanpak. Zo spelen wij samen met onze partners in op de toekomstige woonbehoefte, en daar zijn wij trots op!

 

Deel deze pagina