Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Feestelijke bijeenkomst nieuwbouw Mr. Lohmanstraat

Publicatiedatum: 21-12-2022

 

Donderdag 15 december vond de feestelijke oplevering plaats van de drie nieuwe woongebouwen aan de Mr. Lohmanstraat voor de bewoners en omwonenden. Wethouder Dirk Vermaat onthulde samen met mevrouw Looij de naam van het eerste gebouw aan de Mr. Lohmanstraat. De gebouwen krijgen de namen de Meester, de Jonkheer en de Staatsman.

De Meester, de Jonkheer en de Staatsman

De bewoners van de drie gebouwen hebben we gevraagd een naam te verzinnen voor hun eigen gebouw, of voor alle drie de gebouwen. Uit alle inzendingen heeft de jury gekozen voor de voorstellen van Mevrouw Looij en de heer Moerkerken. “We zochten naar namen die uniek zijn maar toch een onderlinge samenhang hebben. Het winnende voorstel was gericht op de persoon naar wie de straat vernoemd is, namelijk Jonkheer mr. De Savornin Lohman, of zoals we hem in Barendrecht kennen Meester Lohman”, licht Marleen Overwater (gemeente Barendrecht) de keuze van de jury toe. De jury bestond daarnaast uit Jan Zijlmans (Bewonersraad), Wim van Helden (Historische Vereniging Barendrecht) en Pia van Dalen (Patrimonium Barendrecht).

Meer woningen nodig in Barendrecht

Voordat de naam van het gebouw onthuld werd vertelde Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) hoe belangrijk het is dat er veel nieuwe woningen bij komen in Barendrecht. “Je schrikt als je ziet hoeveel huurwoningen in de regio Rotterdam verdwenen, duurder gemaakt of gesloopt zijn. En dat terwijl de behoefte aan betaalbare woningen steeds groter wordt! We willen zeker meer bouwen, en gelukkig is die wil er bij de politiek ook!”

Wethouder Dirk Vermaat beaamde dit ook: “In de sociale sector is met name behoefte aan woningen, daar zetten we ons als gemeentebestuur ook voor in. Al is dat niet makkelijk met alle uitdagingen waar we voor staan, niet alleen financieel maar ook qua stikstofproblematiek. Patrimonium heeft niet alleen hier drie prachtige gebouwen met 93 woningen gerealiseerd, ook nog eens 34 appartementen aan de Botter dit voorjaar. Wat dat betreft is het een succesvol jaar geweest voor Patrimonium.”
Zowel Manders als Vermaat wensten de bewoners veel woonplezier!

Na het onthullen van de naam konden de bewoners en omwonenden kennis maken met elkaar tijdens een feestelijke, winterse bijeenkomst en genieten van muziek, warme chocolademelk, verse frietjes en pasteitjes.

Duurzame, levensloopvriendelijke sociale huurwoningen

Aan de Mr. Lohmanstraat zijn in totaal 93 appartementen gerealiseerd, verdeeld over drie gebouwen. De appartementen zijn levensloopvriendelijk, energiezuinig en gasloos. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. Op het dak van het appartementengebouw zijn PVT-panelen geplaatst. Deze panelen voorzien grotendeels in de energieopwekking van onder meer elektriciteit in de woning en in het gebouw (voor de algemene ruimten en de lift).

Centrumaanpak

Met de Centrumaanpak werkt de gemeente aan een levendig, sfeervol en groen centrum. Een plek waar je graag winkelt, werkt, woont en elkaar ontmoet. Een centrum dat goed bereikbaar en duurzaam is, waar we met slimme oplossingen inspelen op klimaatverandering, waar genoeg woningen en (culturele) voorzieningen zijn en waar je makkelijk kunt parkeren. Het nieuwbouwproject met 93 levensloopbestendige sociale huurappartementen aan de Mr. Lohmanstraat is het tweede nieuwbouwproject van Patrimonium in het centrum. In oktober 2018 leverden we 40 sociale huurappartementen op in Maashoek. Deze woningen werden gebouwd op de locatie van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne.

 

Deel deze pagina