Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Extra woningen beschikbaar voor jongeren

Publicatiedatum: 09-07-2020

Tweekamerappartementen met een maximale huurprijs van €432,51 voor jongeren tot 23 jaar.

Patrimonium heeft twee jaar geleden met de gemeente Barendrecht afgesproken om extra woningen in de bestaande voorraad voor jongeren tot 23 jaar te labelen en beschikbaar te stellen. De vraag naar woningen voor jongeren in Barendrecht is groot, evenals de vraag naar grote eengezinswoningen, drie- en vierkamerappartementen voor gezinnen. In het nieuwbouwproject aan de Botter kregen we de mogelijkheid om 34 sociale (drie- en vierkamer)appartementen af te nemen.

Omdat nieuwbouwwoningen voor jongeren qua huurprijs te duur zijn, hebben we met de gemeente afgesproken om minimaal 17 bestaande tweekamerappartementen aan de Tjalk en Kempenaar extra te labelen en ter beschikking te stellen voor jongeren tot 23 jaar voor een maximale huurprijs van €432,51 (prijspeil 2020).Zodra één van deze 23 woningen op de bovenverdieping aan de Tjalk en Kempenaar vrij komt, adverteren we deze op Woonnet Rijnmond voor jongeren tot 23 jaar.

In 2019 hebben we in totaal 19 procent van alle vrijgekomen woningen verhuurd aan jongeren: 8 procent aan jongeren tot 23 jaar en 11 procent aan jongeren tot en met 27 jaar.

Patrimonium biedt jong en oud een thuis in Barendrecht. Samen met de gemeente zetten we ons in voor betaalbare woningen en een prettige woonomgeving waar buurtgenoten elkaar herkennen en respecteren.

 

Deel deze pagina